Verdens bedste sandwich

 

Filmen Spanglish er fødestedet for den Thomas Keller kreation der nettet over går under navnet “Verdens bedste sandwich”. Men kan så simpel en samling af ingredienser virkelig leve op til så prestigefyldt et navn… kort fortalt JA!

Der findes sikkert større og bedre sandwiches et eller andet sted ude i verden, men før jeg selv for mulighed for at sætte tænderne i dem, kan jeg ikke andet end at proklamerer at jeg er rungende enig i resten af internettets dom.

Den her sandwich er så simpel i sin udformning og så velsmagende at man på ingen måde har svært ved at forestille sig, at geniet bag ratatouillen fra Pixar filmen af samme navn, også har haft en finger med i spillet i denne sandwich tilblivelse.

I filmen spiller Adam Sandler stjernekokken John, som en sen aften laver denne guddommelige kreation bestående af et lag smeltende god lagret cheddar, fuldfed mayo, sprødstegt bacon, skiver af en solmoden tomat (ok sådan en fætter er pænt svær at få fingrene i januar måned i lille kolde Danmark, så skal vi ikke bare sige den bedste tomat man lige kan finde nede hos grønthandleren) alt sammen toppet med et smilende spejlæg med solgul blomme.

Der er virkelig ikke et øje tørt, og hvis sandwichen så i tilgift laves på et nybagt uimodståeligt brød i verdensklasse, og serveres sammen med en iskold øl (eller cider som jeg bestemt ville foretrække) “on the side”  ja så er det næsten ligefør foodgasmen bliver så stor at du dåner…True story Nerd Squad!

 


Loot: 1 sandwich (1 brød)

Level:


Verdens bedste sandwich

Ingredienser

Verdens bedste brød

  • 300 ml vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 140 g grahamsmel
  • 140 g hvedemel
  • 550 g hvedemel
  • 75 g grahamsmel
  • spsk. salt
  • 2 spsk. honning
  • 300 ml vand (lunkent)

Verdens bedste sandwich

  • 2 skiver god lagret cheddar
  • 3 salat blade
  • 4 skiver tomat
  • salt og peber
  • 4 skiver bacon (sprødstegt)
  • 1 spejlæg
  • 1 spsk. mayonnaise

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lunke vand.
  • Tilsæt grahamsmel og hvedemel og rør en våd men sammenhængende dej sammen.
  • Dæk dejen med film og stil den på køl natten over.
  • Dagen efter tilsættes resten af melet, salt, honning og vand inden dejen æltes helt glat og smidig.
  • Stil dejen til hævning ved stue temperatur i ca. 2 timer.
  • Form herefter dejen til et rund brød og lad det efterhæve i ca. 45 minutter i en bagekurv.
  • Forvarm ovnen til 220 grader og placer en bagesten nederst i ovnen.
  • Tip nu forsigtigt brødet ud af bagekurven og ned på den forvarmede bagesten og giv skorpen et par snit med en skarp kniv.
  • Kom nu bagestenen tilbage i ovnen og bag brødet i ca. 40 minutter, eller til de lyder hult når der bankes på bunden.
  • Lad brødet køle af inden du laver sandwichen;For at lave sandwichen skal du skære to skiver af det nybagte brød, komme ost på den eneskive og riste dem i en 200 grader varm ovn til de begynder at blive let gyldne og osten er smeltet.
  • Fordel salatbladene oven på den smeltede ost efterfulgt af de sprødstegte skiver bacon og tomat.
  • Krydr tomatskiverne med salt og peber inden den sidste skive ristet brød smøres med mayonnaise og kommes på som låg.
  • Skær sandwichen over på midten og nyd den sammen med en kold øl eller cider.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering