
Den her kop med varm hvid chokolade, er så sød og silkeagtig, at man næsten forstår, hvorfor Edmund lod sig friste af Den Hvide Heks i Løven, heksen og garderobeskabet.
Heldigvis kan du nyde en kop af den her opskrift helt uden hekseri, for her er det eneste magiske de lette noter af hvid chokolade, vanilje, kanel og appelsin.
Men ærligt talt, på en råkold dansk efterårsdag er det vel også den eneste magi, man egentlig har brug for.
I bogen beskriver C.S. Lewis kun drikken som værende: varm, sød, cremet og skummende, det efterlader jo en del til fantasien – og måske det egentligt er det der altid har fascineret mig ved den.
Og hver gang jeg læser bogen kan jeg ikke lade være med at lade fantasien vandre, og få en enorm lyst til selv at smage den.
Jeg har altid forestillet mig, at den måtte smage af noget i stil med en kop varm hvid kakao – en drik jeg egentligt ikke tænkte kunne eksistere, før jeg selv gik i køkkenet og begyndte at eksperimenterer.
Og heldigvis for det, for nu har jeg opskriften på min helt egen magiske Narnia drik i form af denne opskrift på varm hvid kakao med den skønneste vanilje aroma med et strejf af appelsin og kanel – naturligvis toppet med flødeskum.
Så tænd for gryden, find dit yndlingskrus frem og hop i køkkenet og bryg lidt efterårsmagi
Varm hvid chokolade
Ingredienser
- 1 liter letmælk
- 1 vaniljestang
- 1 appelsin
- 1 kanelstang
- 150 g hvid chokolade (hakket)
- 1 knsp. salt
- 1,5 dl fløde (pisket til skum)
Sådan gør du
- Hæld mælken i en gryde.
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom både korn og stang i mælken.
- Skræl appelsinen med en tyndskræller og kom skallen sammen med kanelstangen i mælken.
- Varm stille og roligt mælken op til den damper let, men ikke koger.
- Tag gryden af varmen, dæk den til, og lad den stå og trække i ca. 10–15 minutter.
- Fjern vaniljetang, appelsinskal, kanelstang fra mælken og varm den forsigtigt op igen til lige under kogepunktet.
- Tilsæt chokoladen sammen med et nip salt og pisk det ind i den lune mælk.
- Hæld den varme hvide chokolade i kopper, top med en god skefuld flødeskum og drys evt. med lidt fintrevet appelsinskal, vaniljesukker eller lidt kanel.


Skriv et svar