[Reklame]
Tiden er kommet til at gå i køkkenet endnu engang, og denne gang er det en treat fra årtiets nok mest ventede film der er på menuen.
Funko Nordic har nemlig inviteret mig til at være en del af deres Avengers: Endgame kampagne, og derfor har Den Gale Titan aka Thanos været med mig i køkkenet, for at lave et fad med nogle gyldne infinity sten småkager.
Infinity stenene har jo været en central del næsten siden begyndelsen af de 22 film i MCU (Marvel Cinematic Universe), og kendere har siden begyndelsen da også haft en idé om at Thanos lurede et sted ude i mørket.
Med Endgame er den sidste kamp mod Thanos dog over os, og hvilken kamp det var – den var faktisk så storslået, at Mr. Nerd og jeg var inde og se den op til flere gange for at det ikke skal være løgn.
Derfor var en treat baseret på de seks sten: den lilla kraft sten, den blå rum sten, den grønne tids sten, den gule sinds sten, den orange sjæl sten og den røde realitets sten, også den eneste rigtige vej at gå, hvis jeg skulle lave en treat der fejrede afslutningen af den snart 10 år lange saga (i sær fordi jeg allerede har lavet Avengers shawarmaen)
Vis dine køkken skills og slå Thanos i et køkken Endgame slag.
Selvom det dog har taget Thanos en masse hårdt arbejde gennem 22 film at finde stenene, så tager det heldigvis kun en lille times tid og en masse sjov i køkkenet at lave sine egne velsmagende infinity sten, der heldigvis ikke kræver en stor gylden infinity handske for at udnytte stenes kræfter.
Det er faktisk ligefør at selv de allermindste nørder kan være med, når de her sten skal laves (så længe de dog passer på, med den varme bolchemasse), for de her småkager er nemlig næsten lige så nemme at lave som at knipse med fingrene (what…too soon?) 😉
Tak til Funko Nordic som har sponsoreret dagens indlæg og sendt et den fineste Avengers: Endgame Thanos FunkoPop! min vej.
Thanos gyldne piñata infinity sten småkager
Ingredienser
- 130 g smør (blødt)
- 175 g sukker
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 citroner
- 1 æg
- 325 g mel
- 3 – 5 røde bolcher (knust)
- 3 – 5 orange bolcher (knust)
- 3 – 5 gule bolcher (knust)
- 3 – 5 grønne bolcher (knust)
- 3 – 5 blå bolcher (knust)
- 3 – 5 lilla bolcher (knust)
Pynt
- flormelis
- citronsaft
- guldkrymmel
- guldstøv
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker, vaniljesukker og fintrevet citronskal fra de to citroner lyst og luftigt.
- Rør herefter først ægget i efterfulgt af citronsaft fra 1 ½ citron og melet.
- Saml nu dejen inden den formes til en aflang pølse, pakkes ind i film og ligges på køl i min. 30 min.
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Del nu den afkølede dej i to portioner, og rul dem ud til de er ca. 3mm tykke.
- Brug dernæst en udstikker til først at lave 30 cirkler, herefter bruges en mindre udstikker til at lave et mindre hul i 20 af cirklerne, så der dannes en ring.
- Forbag nu alle kagerne i ca. 5 – 6 minutter.
- Tag de forbagte kager ud af ovnen, og fyld 10 af ringene med et lag af de knuste bolcher (Der skal altså bruges 10 x intakte kagebunde 10 x kageringe og 10 x bolchefyldte kageringe)
- Bag dernæst kagerne endnu engang i 5 – 6 minutter.
- Lad kagerne køle helt af på bagepladen inden de flyttes.
- Når kagerne er kolde er det tid til at pynte dem, så rør en tyk glasur sammen ved at blande flormelis med citronsaft.
- Sprøjt nu en ring glasur langs kanten af de 10 intakte kagebunde, placer en tom ring oven på og hæld herefter lidt guld krymmel ned i fordybningen.
- Sprøjt dernæst endnu en ring glasur langs kanten af kageringen, og kom en bolchefyldt kagering på som låg.
- Pensel til sidst kagerne med lidt guldstøv og server de raslende kager sammen med et stort glas koldt mælk.
Skriv et svar