Hvis man kender selv den mindste Disnerd, så ved man at Frozen er stort – som i virkelig STORT!
De små nørder i mit liv kan dårligt nok gå en dag uden at se den første film, læse en Frozen bog, lege med Frozen dukker og generelt bare drive deres forældre til vanvid med alt det Frozen merch de snart har skrabet sammen.
Frozen-dillen var ellers lige ved at gå i sig selv igen, men nu hvor Frozen II er udkommet på Blu-ray, så holdes der sikkert liv i Frozen-feberen bare lidt endnu 😉
Jeg er jo selv en inkarneret Disnerd, så jeg har ærligt talt bare gået og talt dagene til at filmen skulle komme på Blu-ray, især fordi jeg desværre ikke havde mulighed for at komme ind og se filmen i biografen.
Den 22. maj udkom filmen dog endelig, og jeg kan slet ikke begynde at beskrive hvor meget jeg glæder mig til at komme med Anna og Elsa tilbage til Arendelle.
Derfor har jeg i dag lagt an til en vaskeægte Frozen-fest i Nørdhulen, hvor vi skal hygge med guf (aka en miniudgave af Olafs kransekage tårn), se begge Frozen film og ikke mindst spise noget lækkers mad.
Spis som en Disney-prinsesse, med kötbullar fra Arendelle
Men det er ikke hvilket som helst måltid jeg har planlagt til os. I aften skal vi nemlig spise som nogle vaskeægte skandinaviske Disney-prinsesser, og sætte en portion af de skønneste svenske köttbullar til livs.
De her hjemmelavede köttbullar er i en liga for sig, tager ingen tid at lave, er saftige, kødfulde og krydrede… og når ja, så svømmer de rundt i en fløjlsblød flødesauce.
Server de her köttbullar sammen med en cremet kartoffelmos og lidt tyttebærsyltetøj “on the side”, og så har I intet mindre end et herligt måltid skandinavisk comfort food, som med garanti vil vække lykke uanset om det serveres hos dig, mig eller på slottet i Arendelle.
Svenske köttbullar
Ingredienser
- 40 g rasp
- 180 ml mælk
- 250 g hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- 10 g salt
- 1 g peber (stødt)
- ½ tsk. nellike (stødt)
- 1 tsk. muskat (fint revet)
- 1 tsk. allehånde (stødt)
- 1 stort løg (fint revet)
- 1 æg
- Smør eller olie (til stegning)
Flødesauce
- 500 ml oksebouillon
- 2 tsk. maizena (udrørt i lidt vand)
- 2 dl fløde
- 1 tsk. paprika
- 2 tsk. engelsk sauce
- et par dråber æblecidereddike
- ½ spsk. tyttebærsyltetøj
Tilbehør
- Kartoffelmos
- Tyttebærsyltetøj
- Evt. lidt frisk agurkesalat
Sådan gør du
- Udblød raspen i mælken og stil den til side.
- Rør herfter kødet sejt sammen med salt, peber, nellike, muskatnød, allehånde og løg.
- Når det er rørt til en sej fars tilsættes først ægget og derefter rasp-mælke blandingen.
- Lad nu farsen hvile i 30 min. på køl før den trilles til små kugler på størrelse med en valnød
- Kom fedtstof på en middel-varm pande og steg kødbollerne heri, de skal have ca. 3 minutter per side.
- Kom kødbollerne i et fad, som sættes i en lun ovn mens saucen laves.
Flødesauce
- Skru op for varmen og kog panden af med bouillonen.
- Tilsæt maizena rørt ud i vand, skru lidt ned for blusset og lad saucen koge igennem.
- Tilsæt fløde og smag til med paprika, engelsk sauce, æblecidereddike og tranebærsyltetøj.
- Server köttbullarna med en blød og god kartoffelmos, den cremede flødesauce og et par skefulde tyttebærsyltetøj (Det smager også virkelig godt sammen med lidt frisk agurkesalat)
Skriv et svar