★Hej Nerd Squad ★
Så er vi nået halvejs igennem den rejse som bid fra bid har taget os igennem de spiselige herligheder man kan finde i Disney klassikeren Snehvide og de syv små dværge.
Vi har både været forbi opskriften på den onde dronnings braiserede hjerter og Brilles æble dumplings, derfor er turen i dag nået til en stor og dampende varm omgang nærende svampesuppe med dertilhørende suppebrød, som man kan finde hjemme hos dværgene.
Suppen møder vi efter Snehvides bratte opvågning i dværgenes seng, her mindes hun nemlig lige tidsnok om den suppe hun har sat til over ilden inden hun faldt i søvn (been there done that…og ikke altid med lige heldige kulinariske resultater bagefter).
Der var godt nok en smugle der kogte over, men dværgene lod ikke til at være andet end ovenud lykkelige over udsigten til en skålfuld dampende varm suppe med tilhørende suppebrød.
Snehvides mystiske svampesuppe
Det er dog ikke helt til at sige hvilken suppe der rent faktisk bliver sat til livs i filmen, der er nemlig ikke så meget som et eneste hint at spotte ud over den lidt gråligefarve.
Men siden dværgene bor afsides ude i en skov, tænkte jeg at svampe ville være et godt bud på hvad suppen kunne være lavet af, da de små mænd sagtens vil kunne have samlet sig et lille forråd af svampe fra skovens frodige spisekammer, som Snehvide kan have lavet svampesuppe af.
Loot: 4 – 5 personer
Quest level: 
Snehvides svampesuppe
Ingredienser
- 1 spsk. smør
- 1 løg (skåret i tern)
- 2 fed hvidløg (groft hakket)
- 500 g champignon (skåret i skiver)
- 1 tsk. timian (tørret)
- 1 spsk. mel
- 1 glas portvin
- 1000 ml kyllingefond
- 250 ml piskefløde
- salt og peber
- 1 knsp. muskatnød (fint revet)
Toppings
- 50 g champignon (stegte)
- persille (fint hakket/ eller som persille olie)
- lidt bacon (sprødstegt)
Sådan gør du
- Smelt smørret og sauter løg og hvidløg ved middelvarme til de begynder at blive møre uden at tage farve.
- Skru op for varmen og tilsæt champignonerne og timian, når svampene er brunet godt af drysset melet over.
- Lad nu melet stege lidt med inden portvin hældes ved.
- Reducer portvinen en smugle inden fonden tilsættes under omrøring.
- Lad nu suppen simre i 15 – 20 minutter inden den blendes helt glat og cremet.
- Hæld til sidst fløden i suppen og smag til med salt, peber og muskatnød.
- Server suppen med nogle stegte svampe fint hakket persille eller persilleolie og evt. lidt sprødstegt bacon.
Loot: 16 stk.
Quest level: 
Suppebrød med ost
Ingredienser
- 50 g gær
- 250 ml mælk (lunkent)
- 250 ml yoghurt (naturel)
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. salt
- 250 g grahamsmel
- 400 g hvedemel
- 75 g smør (blødt)
- 200 g cheddar (groft revet)
- 50 g parmesan (fint revet)
- 1 æg (til pensling)
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lunkne mælk.
- Pisk yoghurt ned i gærblandingen og tilsæt honning og salt.
- Ælt herefter grahamsmel og hvedemel i til dejen begynder at hænge lidt sammen.
- Kom nu smør og ost i dejen og ælt den helt smidig og glat.
- Form nu dejen til en stram kugle og stil den til hævning et lunt sted i ca. 60 minutter.
- Del nu dejen i 16 stykker og form hvert stykke til en lille oval bolle.
- Læg de små suppebrød på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensl suppebrødne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 15 minutter – eller til de er gyldne og gennembagte.
Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:
Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.
Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats
Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.
Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.
Skriv et svar