Morgen special fra Restaurant to Another World

Restaurant

Hvis du lige som mig synes at røræg og bacon en sublim weekend morgenmad, så bare vent til du prøver den udgave man kan møde i anime serien Restaurant to Another World.

Serien foregår primært i den japanske restaurant Nekoya, og det er her man kan se køkkenchefen trylle denne lækre morgen special frem i afsnit 1.

Den består af en klassisk kombination af æg og bacon, hvor der dog er sneget lidt ekstra fløde og ost i røræggene for at gøre dem ekstra cremede. Tilbehøret har også fået et lille twist, for ud over at servere lidt ristet brød med smør, serverer køkkenchefen også en skål med fiske grøntsager og en skøn lille portion japansk kartoffelsalat.

Det er en enkel og helt igennem vidunderlig måde at starte dagen på, og jeg kan kun anbefale dig at prøve denne kombination næste gang der skal et ekstra lækkert morgenmåltid på bordet.

Er spejlæg mere din ting, så burde du måske prøve denne morgenplatte fra Howl’s Moving Castle i stedet.

Røræg

Morgen Special

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser

Japansk kartoffelsalat

  • 1/2 løg (fint snittet)
  • 400 g kartofler (skrællet og skåret i tern)
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1/2 tsk. sukker
  • Salt og peber
  • 6 spsk. ærter og gulerødder (fra frost)

Røræg

  • 4 æg
  • 50 ml fløde
  • 50 g revet cheddar
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør

Andet

  • 8 skiver bacon (sprød stegt)
  • Krus persille
  • 2 håndfulde spidskål (fint snittet)
  • 6 cherrytomater
  • 6 skiver agurk
  • 4 spsk. majs
  • 2 spsk. vinaigrette
  • 2 skiver brød (ristet)
  • 2 spsk. smør

Sådan gør du

Japansk kartoffelsalat

  • Kom løget i en lille skål, drys ca. 1/4 tsk. salt over det og stil det til side.
  • Kog dernæst kartoflerne i let saltet vand i ca. 15 minutter, eller indtil de er møre.
  • Rør imens mayonnaisen sammen med, æbleeddike og sukker i en skål, og smag til med salt og peber.
  • Tag kartoflerne op af kogevandet og kom dem i skålen sammen med mayonnaise dressingen.
  • Fjern gryden med kogevandet fra varmen og lun de frosne ærter og gulerødder heri.
  • Brug nu en ske til at røre kartoflerne sammen med dressingen, og sørg for at mose dem godt undervejs.
  • Kram dernæst overskydende væske ud af løget og dræn ærterne og gulerødderne.
  • Kom begge dele i kartoffelsalaten, vend det hele godt sammen og smag til med salt og peber.
  • Kom kartoffelsalaten på køl indtil du er klar til at servere.

Røræg

  • Pisk æg sammen med fløde, cheddar, salt og peber.
  • Smelt dernæst smørret på en lille pande ved lav varme og hæld æggemassen på panden.
  • Varm æggene op ved svag varme under let omrøring indtil de begynder at stivne og danne små klumper på panden.
  • Smag til sidst røræggene til med salt og peber.

Servering

  • Anret dine røræg på en stor tallerken sammen med 4 skiver sprødstegt bacon og lidt kruspersille.
  • Læg dernæst en bund af fint snittet spidskål i en mindre skål og top den med 3 cherrytomater, 3 agurkeskiver, 1 spsk. majs, en skefuld af den japanske kartoffelsalat samt lidt vinaigrette.
  • Læg til sidst en skive ristet brød med en smørklat på en mindre tallerken og server.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering