★Hej Nerd Squad ★
I anledningen af at Anders Matthesens film Ternet Ninja endelig er udkommet på Blu-ray, har jeg inviteret selveste onkel Stewart med i køkkenet, for at kreere en treat fra den fantastiske bog som filmen er baseret på.
Det har bestemt ikke været nemt at udvikle en opskrift til Ternet Ninja, og dagens treat har klart været en af de treats, som jeg har haft flest problemer med at udtænke. Normalt bestræber jeg mig jo på at være så tro mod kildematerialet som muligt, men lige i dette viste det sig at være en noget nær umulig opgave, hvis der skulle produceres en bare nogenlunde velsmagende opskrift.
“Stewart Stenstrøm stod i kabyssen på det store fragtskib M/S Fedorika. Vejret var roligt, og fuldmånen skinnede gennem koøjet. Han og Leif havde nattevagten, og Stewart havde foreslået en rask lille gang natmad. Nu stod han så og rørte i sin berømte pramdragergryde med en gul plastikske”
(Ternet Ninja, Anders Matthesen)
Med mindre man er en gammel søulk, som har set (og smagt) lidt af hvert på de syv verdenshave, så kan jeg næsten garantere at man ikke får mange mundfulde ned, hvis Stewarts opskrift følges ord for ord.
Derfor måtte jeg denne gang slække lidt på mine principper om autenticitet, og finde kreativiteten frem, så Stewarts Papas berømte pramdragergryde kunne få sig en tiltrængt kulinarisk opgradering i form af nogle mere velsmagende og komplimenterende ingredienser.
Landkrabben piller ved papas pramdragergryde
De halvdøde og slatne champignons fra dåse, er naturligvis blevet byttet ud med nogle friske champignons. Havets bacon – aka ansjosfileter – har taget pladsen for de uforklarlige smørstegte fiskefileter. Mine saftige og delikate kødboller udskifter de kedelige og gummiagtige færdiglavede kødboller, og i stedet for boblende palmin og forkogte ravioli toppes pramdragergryden 2.0 med et gyldent dumpling låg lavet med smør.
Sidst men ikke mindst er remouladen og de ristede løg røget direkte i skraldespanden, mens gløgg-mixen er hevet ud af gryden for i stedet, at blive serveret som det lækreste tilbehør i form af en krydret rosin chutney og ristede mandler.
Men jeg må være ærlig og sige, at Stewart ikke blev specielt imponeret over mine ændringer, og mest af alt fandt mine justeringer af Papas ret næsten utilgivelige. Men jeg har heldigvis altid et et es op i ærme, derfor satser jeg stærkt på at et glas en flaske Gammel Dansk, eller to, vil kunne overtale den gamle sømand til at sætte tænderne i dagens treat til sidst 😉
Har i mod på en anden lækker gryderet, så skulle I tage og prøve Visions paprikash fra Capain America: Civil War
Loot: 4 – 6 personer
Quest level:
Papas pramdragergryde 2.0
Ingredienser
- 1 svinemørbrad (skåret i 1 cm tykke strimler)
- 2 spsk. paprika
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 spsk. olie
- 4 ansjosfileter (fint hakket)
- 1 løg (skåret i både)
- 250 g champignon (skåret i skiver)
- 250 g kartofler (skåret i mundrette stykker)
- 1 ds. tomatpuré
- 1 ds. hakkede tomater
- 1 tsk. tabasco
- 250 ml piskefløde
- 100 g cocktailpølser
Kødboller
- 250 g hakket svin
- 1 tsk. salt
- ¼ tsk. peber
- 1 æg
- 1 løg (fint hakket)
- 30 g rasp
- 75 ml mælk
Dumplings
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 125 g smør
Sådan gør du
- Rør alle ingredienserne til kødboller sammen til en blød fars, og stil den på køl.
- Krydr dernæst svinemørbradsstykkerne godt med paprika, salt og peber og stil dem til side.
- Varm nu olien op i en tykbundet gryde.
- Kom ansjoser, løg og svampe heri og steg indtil løgene er møre og svampene begynder at få lidt farve.
- Tilsæt nu det paprikakrydrede svinekød, og brun det godt af i gryden.
- Når kødet begynder at få lidt farve tilsættes kartofler, tomatpuré, de hakkede tomater, tabasco og fløde.
- Form nu den afkølede fars til kugler på størrelse med en stor valnød, og brun dem på en panden inden de kommes ned i pramdragergryden sammen med cocktailpølserne.
- Bring til sidst gryden i kog inden den smages til og stilles til side.
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Kom så mel, bagepulver, salt og peber i en skål og smuldr smør ind i melblandingen.
- Når det begynder at lige friske brødkrummer samles dejen med lidt iskoldt vand.
- Rul herefter dejen til 12 små boller, og læg forsigtigt bollerne oven på pramdragergryden.
- Læg nu et låg på gryden, og stil den i ovnen i ca. 30 minutter.
- Server pramdragergryden rosin chutney og ristede mandler.
Quest level:
Rosin chutney
Ingredienser
- 1 spsk. olie
- 1 løg (skåret i tynde både)
- 2 håndfulde rosiner
- ½ æble (skåret i tern)
- 2 cm frisk ingefær (fint revet)
- 2 fed hvidløg (fint hakket)
- 2 spsk. æblecidereddike
- 2 tsk. farin
- 1 dl vand
- Salt, peber og chilipulver
Sådan gør du
- Varm olien op ved middel varme og svits løget heri.
- Når løget begynder at blive mørt sænkes varmen en smugle så løgene kan blive godt karamelliserede.
- Når løgene er karamelliserede skrues der lidt op for varmen igen, og rosiner, æbletern, ingefær og hvidløg tilsættes.
- Når rosinerne er gennemvarme tilsættes eddike, brun farin og vand.
- Lad nu chutneyen koge op og reducerer en smugle inden den smages til med salt, peber og chili.
Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:
Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.
Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats
Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.
Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.
Skriv et svar