• Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
  • Projekt Disney
    • Disneys guldalder
    • Dumbo
    • Fantasia
    • Pinocchio
    • Snehvide og de syv små dværge
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
23. juli 2017

Magnus Chase’s kikærteguf

Gå til opskrift Udskriv

 

Slut prut finale – ja det var så den sommerferie! Tre ugers intens afslapning er veloverstået og hverdagen er endnu engang begyndt at banke sine hule slag på døren kl. 6 hver morgen. Første uge tilbage på jobbet er allerede overstået, og som altid, så var det naturligvis først da min ferie slutte, at det gode danske sommervejr bestemte sig for at melde sin ankomst…totalt typsik.

Selvom vejret dog ikke ligefrem kan siges at have stået på højt solskin og tårnhøje temperaturen i min ferie, så har jeg dog nydt hvert sekund af den, og der er bestemt blevet hygget til den helt store guldmedalje sammen med Mr. Nerd, både med biografturer, slentreturer ned af strøget og en masse timers fordybelse i nogle af de mange bøger jeg endte med at få købt hen over min ferie.

 

 

Det allerførste jeg faktisk gjorde i min sommerferie var, at slå et smut forbi den lokale bogpusher og anskaffe mig et eksemplar af “Magnus Chase og de nordiske guder – Kampen om Sommersværdet”. Jeg havde i umenneskelige tider gået og sukket efter denne bog, så da jeg endelig fik tid til at smide alt hvad jeg havde i hænderne, og sætte mig i mit dertil indrettede læsehjørne for at fordybe mig i endnu et hæsblæsende eventyr fra Rick Riordans (forfatter til bl.a. Percy Jackson serien) pen, blev det nydt i fulde drag.

I vanlig Riordan stil var spændingen helt i top, humoren lige i øjet, persongalleriet alsidigt, elskværdigt og troværdigt og repekten for den nordiske mytologi var altoverskyggende.

Riordan formår endda på smukkeste vi at skabe et helt nyt univers uden at plagiere sit tidligere mesterværk Percy Jackson serien, og det er endda på trods af at Magnus’ kusine, Anabeth spiller en af hovedrollerne i det føromtalte mesterværk som Athenes datter og Percy’s bestie. Så jeg kan vel ikke rigtigt sige andet end at jeg varmt kan anbefale den her bog hvis I da ikke allerede har læst den.

 

 

Selv sidder jeg nu meget veltilfreds tilbage efter et hæsblæsende eventyr hvor jeg mødte alt lige fra alfer, dværge og jætter til valkyrier og guder, og hvis ikke det var fordi Mr. Nerd havde givet mig bogkøbs forbud før jeg har tygget mig igennem nogle af alle de andre bøger jeg købte i ferien, ja så var jeg allerede spænet ned til bogpusheren for at få fingrene i den næste bog i serien “Magnus Chase og de nordiske guder – Thors Hammer”. 

Forhåbentligt varer det ikke så længe endda, men indtil da er der nok ikke andet for end at finde trøst i at jeg ingen restriktioner har mod at lave Magnus’ yndlings spise falafel – da den her opskrift simpelthen smagte så godt at hverken Mr. Nerd eller jeg selv kunne stoppe med at spise før fadet var tomt!

 

“Det var alt, jeg kunne have ønsket mig: dampede firkanter af krydret oksekibbeh; en bunke lammekebab med mynte-yoghurt-dressing; fire friske, tykke pitabrød fyldt med dybstegte kugler af kikærteguf med tahindressing på garneret med pickles.”

(Magnus Chase og de nordiske guder – Kampen om sommersværdet, Rick Riordan)


Loot: 32 stk

Level: Level 2


Magnus Chase’s falafler

Udskriv
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Antal 32 falafler

Ingredienser
  

  • 1 ds kikærter (400)
  • 1 spsk. tahin
  • ½ løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bdt. persille
  • 1 citron (saft og skal)
  • 1 spsk. sriracha
  • 4 tsk. spidskommen (stødt)
  • 3 tsk. koriander (stødt)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mel
  • evt. sesamfrø (til at rulle falaflerne i)
  • olie (til fritering)

Sådan gør du
 

  • Kom alle ingredienserne (undtagen olien) i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse.
  • Smag nu kikærtefarsen til og form den til små kugler på størrelse med en valnød.
  • Rul evt. falaflerne i sesamfrø og friter dem derefter i varm olie.
  • Når falaflerne er gyldne og sprøde fiskes de op med en hulske og lægges på lidt fedtsugende papir inden de fyldes i nogle lune og flækkede pitabrød.

Tahindressing

Udskriv

Ingredienser
  

  • 50 g tahin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron (saft)
  • ½ dl vand
  • ½ dl skyr
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Kom tahin, hvidløg, citronsaft og vand i en blender og blend det hele godt sammen.
  • Vend dernæst skyr i dressingen og smag hele herligheden til med salt og peber.

 

Related

Indlægsnavigation

Sansa Starks citronkager
Hot Pies tærter med brunet smør

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




HVEM ER NØRDEN

Nørden bag skærmen heder Trine, og det er mig der inviterer dig med på en eventyrlig quest igennem fiktionens kulinariske verden. Her på siden kan du finde de mest nørdede, sjove og kreative opskrifter, så læs med hvis du har lyst til at finde inspiration til sjove ideer der gør madpakkerne, aftensmaden, fødselsdagen, mærkedagene, festerne, højtiderne, weekendaftenerne, eller den helt almindelige hverdag bare en lille smugle mere nørdet.

  • Forside
  • Forside
  • Opskrifter
  • Opskrifter
  • Galleri
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser
  • Om
  • Om

Kategorier

Arkiver

På nerdytreats.dk anvendes cookies for at sikre at du får den bedst mulige oplevelse af siden. De bruges til at huske dine indstillinger, til at måle statistik og til personalisering af annoncer. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookie- og privatlivspolitikken. Læs mere

Alle rettigheder til denne blog tilhører mig, og al materiale herpå er min ejendom og må derfor ikke kopieres til hverken privat eller kommercielt brug uden min tilladelse. Man må naturligvis hjertens gerne benytte sig af opskrifterne, men hvis de offentliggøres, så skriv da hvor I har dem fra.
Al anden tekst samt billeder må ikke kopiere uden samtykke – på forhånd tak

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR