Magnus Chase’s kikærteguf

 

Slut prut finale – ja det var så den sommerferie! Tre ugers intens afslapning er veloverstået og hverdagen er endnu engang begyndt at banke sine hule slag på døren kl. 6 hver morgen. Første uge tilbage på jobbet er allerede overstået, og som altid, så var det naturligvis først da min ferie slutte, at det gode danske sommervejr bestemte sig for at melde sin ankomst…totalt typsik.

Selvom vejret dog ikke ligefrem kan siges at have stået på højt solskin og tårnhøje temperaturen i min ferie, så har jeg dog nydt hvert sekund af den, og der er bestemt blevet hygget til den helt store guldmedalje sammen med Mr. Nerd, både med biografturer, slentreturer ned af strøget og en masse timers fordybelse i nogle af de mange bøger jeg endte med at få købt hen over min ferie.

 

 

Det allerførste jeg faktisk gjorde i min sommerferie var, at slå et smut forbi den lokale bogpusher og anskaffe mig et eksemplar af “Magnus Chase og de nordiske guder – Kampen om Sommersværdet”. Jeg havde i umenneskelige tider gået og sukket efter denne bog, så da jeg endelig fik tid til at smide alt hvad jeg havde i hænderne, og sætte mig i mit dertil indrettede læsehjørne for at fordybe mig i endnu et hæsblæsende eventyr fra Rick Riordans (forfatter til bl.a. Percy Jackson serien) pen, blev det nydt i fulde drag.

I vanlig Riordan stil var spændingen helt i top, humoren lige i øjet, persongalleriet alsidigt, elskværdigt og troværdigt og repekten for den nordiske mytologi var altoverskyggende.

Riordan formår endda på smukkeste vi at skabe et helt nyt univers uden at plagiere sit tidligere mesterværk Percy Jackson serien, og det er endda på trods af at Magnus’ kusine, Anabeth spiller en af hovedrollerne i det føromtalte mesterværk som Athenes datter og Percy’s bestie. Så jeg kan vel ikke rigtigt sige andet end at jeg varmt kan anbefale den her bog hvis I da ikke allerede har læst den.

 

 

Selv sidder jeg nu meget veltilfreds tilbage efter et hæsblæsende eventyr hvor jeg mødte alt lige fra alfer, dværge og jætter til valkyrier og guder, og hvis ikke det var fordi Mr. Nerd havde givet mig bogkøbs forbud før jeg har tygget mig igennem nogle af alle de andre bøger jeg købte i ferien, ja så var jeg allerede spænet ned til bogpusheren for at få fingrene i den næste bog i serien “Magnus Chase og de nordiske guder – Thors Hammer”. 

Forhåbentligt varer det ikke så længe endda, men indtil da er der nok ikke andet for end at finde trøst i at jeg ingen restriktioner har mod at lave Magnus’ yndlings spise falafel – da den her opskrift simpelthen smagte så godt at hverken Mr. Nerd eller jeg selv kunne stoppe med at spise før fadet var tomt!

 

“Det var alt, jeg kunne have ønsket mig: dampede firkanter af krydret oksekibbeh; en bunke lammekebab med mynte-yoghurt-dressing; fire friske, tykke pitabrød fyldt med dybstegte kugler af kikærteguf med tahindressing på garneret med pickles.”

(Magnus Chase og de nordiske guder – Kampen om sommersværdet, Rick Riordan)


Loot: 32 stk

Level: Level 2


Magnus Chase’s falafler

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 32 falafler

Ingredienser

 • 1 ds kikærter (400)
 • 1 spsk. tahin
 • ½ løg
 • 4 fed hvidløg
 • 1 bdt. persille
 • 1 citron (saft og skal)
 • 1 spsk. sriracha
 • 4 tsk. spidskommen (stødt)
 • 3 tsk. koriander (stødt)
 • 1 tsk. salt
 • ½ tsk. bagepulver
 • 2 spsk. mel
 • evt. sesamfrø (til at rulle falaflerne i)
 • olie (til fritering)

Sådan gør du

 • Kom alle ingredienserne (undtagen olien) i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse.
 • Smag nu kikærtefarsen til og form den til små kugler på størrelse med en valnød.
 • Rul evt. falaflerne i sesamfrø og friter dem derefter i varm olie.
 • Når falaflerne er gyldne og sprøde fiskes de op med en hulske og lægges på lidt fedtsugende papir inden de fyldes i nogle lune og flækkede pitabrød.

Tahindressing

Ingredienser

 • 50 g tahin
 • 1 fed hvidløg
 • 1 citron (saft)
 • ½ dl vand
 • ½ dl skyr
 • salt og peber

Sådan gør du

 • Kom tahin, hvidløg, citronsaft og vand i en blender og blend det hele godt sammen.
 • Vend dernæst skyr i dressingen og smag hele herligheden til med salt og peber.

 

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering