Reys lyn brød fra Star Wars: The Force Awakens

Reys lyn brød fra Star Wars

Det var egentligt opskriften på flæskesvær fra Futurama, som jeg ville har arbejdet videre med i dag.

Men brødskabet i nørdhulen er næsten tomt, og siden så mange danskere er gået helt amok i at hamstre både brød og gær, så tænkte jeg i stedet at jeg ville prøve at give mig i kast med at lave et hjemmebagt brød uden gær.

Jeg har godt nok en surdej stående på køl som jo virker som gær, men den skal først lige vækkes til live igen efter sit køleskabs hi – så der går i hvert fald et par dage, før jeg kan få et nybagt surdejs brød på bordet.

Reys lyn brød fra Star Wars

Lyn brød fra en galakse langt, langt borte

Når man akut mangler brød, så har hverken I eller jeg dog tid til at vente på at surdejen bliver klar.

Derfor har jeg i dag ladet mig inspirere af det brød Rey bikser sammen af hendes rationer fra Unkar Plutt i Star Wars: The Force Awakens.

I filmen er der helt klart tale om et lyn brød, for allerede et par sekunder efter Rey har rørt det grønlige pulver sammen med væsken, står hun med et fint lille brød.

Selvom mit brød dog ikke er lige så hurtigt at lave som et brød fra Jakku, så er får man stadig relativt hurtigt et nybagt brød på bordet.

Brødet indeholder nemlig ingen gær, og skal hverken æltes eller hæve. Det betyder at fra man begynder at røre dejen sammen, til man står med et færdigt brød, ikke skal forvente at der går meget længere end små 45 minutter.

Bedst af alt, så kan man nyde det her overraskende luftige, saftige og lækre lyn brød, helt uden at flytte til Jakku og blive klunser for Unkar Plutt først… når ja og så risikerer man jo heller ikke at blive smittet, når ikke man skal ud på jagt efter gær først 😉

Reys lyn brød fra Star Wars

Reys lyn brød fra Jakku

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 2 små brød

Ingredienser

  • 500 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 350 ml kærnemælk
  • 1 æg
  • 1 tsk. honning
  • lidt grøn frugt farve (man kan også blende lidt spinat, ramsløg eller brændenælde ind i de våde ingredienser for at få den grønne farve – så får brødet nemlig også en god smag)

Sådan gør du

  • Rør mel sammen med salt og natron og stil det til side.
  • Hæld kærnemælk i en kande og pisk æg, honning og frugt farve i – bruges der i stedet for farve spinat eller ligene, så blendes det ned i blandingen.
  • Lav en lille fordybning i skålen med de tørre ingredienser, og hæld den grønne kærnemælks blanding i.
  • Rør nu dejen sammen, er den stadig lidt for våd, så tilsættes der blot lidt ekstra mel.
  • Tip nu dejen ud på et mel drysset bord, del den i to og form hvert dejstykke til et rundt brød.
  • Kom brødene på en bageplade med bagepapir, og lad dem ligge og tørre lidt ud mens oven varmes op til 190 grader.
  • Når ovnen er varm bages brødene midt i oven i 20-25 minutter eller indtil de er gyldne og lyder hule når man banker dem let på bunden.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering