
Lige for tiden har vi jo desværre ikke mulighed for at fejre fødselsdage sådan som vi plejer, derfor vil jeg i dag inviteret dig med til en vaskeægte virtuel fødselsdags fest.
Vi skal nemlig fejre Albans 17 års fødselsdag, for selvom vi teknisk set gik i gang med at fejre Alban sidst vi dykkede ned i Leoniderne, så er sushi alene naturligvis slet ikke nok til en rigtig fødselsdags fejring.
For ingen fødselsdag er jo i sandhed komplet uden en lagkage, og sådan en skal Alban selvfølgelig også have.
“Åh nej, vi glemte isen!” stønner jeg. “Det er lige meget.” Han retter sig op og vifter afværgende med hånden. “Mor har lavet lagkage. Vi kommer ikke til at gå sukkerkolde lige foreløbig.”
(Leoniderne, Nanna Foss)

En forårsfin kiwi lagkage
Det ville naturligvis have været helt klassisk med en lagkage bestående af creme, syltetøj, flødeskum og bær, og det var højst sandsynligt også sådan en mor Sandra tryllede frem i bogen.
Jeg vil naturligvis ikke sige så meget som ét ondt ord om den klassiske lagkage, men det var altså bare ikke lige den smagskombination som jeg havde drømt om til Albans lagkage.
Derfor besluttede jeg mig for at gå i total lagkage research- og brainstorming mode, for at trylle en så Alban-ficeret lagkage som muligt frem.
Min vigtigste ledetråd til lagkagen var selvfølgelig Alban selv, og eftersom hans farve i spektrummet bliver den grønne, så besluttede jeg mig for at gå all out med en grøn tema lagkage.
Heldigvis er kiwien en af mine absolutte yndlingsfrugter, så jeg bestemte mig ret hurtigt for at gå enkelt til værks, og lade den lille grønne juvel skinne igennem som den ultimative hovedingrediens i min lagkage dedikeret til Alban.
Der er simpelthen kiwi for alle pengene i den her kage, for den er fyldt med både en blød kiwicurd, en masse friske kiwiskiver og en luftig kiwimousse.
Kort sagt, hvis du lige som jeg er en fan af kiwien, så vil den her grønne svend helt sikkert blive et hit på fødselsdagsbordet – og på den afsluttende bemærkning må jeg hellere til at finde en masse flag frem, så jeg kan få pyntet op og fejret Alban med maner, inden jeg rejser videre på min quest gennem Leoniderne.

Kiwi lagkade
Ingredienser
Kiwicurd
- 4 – 5 modne kiwifrugter (skrællede)
- 4 æggeblommer
- 100 g sukker
- 1 spsk. Maizena
- 100 g smør
- 1 spsk. citron saft
Kiwimousse
- 4 blade husblas
- 8 kiwier (skrællede)
- ½ dl vand
- 60 g sukker
- 1 dl fløde
- 1 spsk. matcha
Matcha ganache
- 100 ml fløde
- 1-2 spsk. matcha
- 300 g hvid chokolade (fint hakket)
Andet
- 3 lagkagebunde (hvis du vil lave dem selv er der en opskrift herunder)
- 10 kiwifrugter (skåret i skiver)
- 150 g hvid chokolade med knas (groft hakket)
- 500 ml fløde (pisket til flødeskum)
- 1 håndfuld grønne vindruer (halveret)
Sådan gør du
Kiwicurd
- Blend kiwi sammen med æggeblomme, sukker og Maizena, og kom det i en tykbundet gryde.
- Tilsæt smør og citronsaft og lun curden ved middelvarme mens der røres i den med en dejskraber.
- Når curden begynder at tykne, lige før den begynder at koge (hvilket den endelig ikke må) er den færdig.
- Hæld curden i en skål, dæk overfladen med husholdningsfilm og lad den køle helt af i køleskabet.
Kiwimousse
- Udblød husblassen i koldt vand.
- Blend kiwi, vand og sukker, hæld kiwimassen i en gryde og lad det koge et par minutter, eller indtil det begynder at tykne en smugle.
- Vrid husblassen for overskydende vand og smelt den i kiwipureen.
- Lad kiwipuréen køle ned til den er lillefingervarm.
- Hæld fløde og matcha i en skål og pisk det til piskeriset begynder at trække spor i fløden.
- Vend den afkølede kiwipuré i matcha skummet, og så er den ellers klar til at blive brugt som fyld i lagkagen.
Samlingsarbejdet
- Kom en lagkagebund i en kagering og smør den med kiwicurden.
- Fordel et jævnt lag af friske kiwi skiver oven på curden, drys med hvid chokolade og hæld halvdelen af moussen over.
- Stil kagen på køl i 10-20 minutter så moussen kan sætte sig lidt.
- Smør de midterste lagkagebund med kiwicurd, læg den oven på kiwimoussen og top med endnu et lag af friske kiwi skiver og hvid chokolade.
- Hæld den resterende mousse over kiwi-chokoladelaget og læg den sidste kagebund på som låg.
- Stil kagen på køl i et par timer, eller indtil moussen har sat sig helt.
Matcha ganache
- Varm fløden sammen med matcha i mikroovnen.
- Hæld den varme fløde-matcha blanding over chokoladen over den hvide chokolade og rør blandingen sammen til den er ensartet og blank.
- Hæld nu nok af den flydende ganache på lagkagen, til toppen er dækket af et jævnt grønt lag glasur.
- Stil resten af ganachen på køl i 20-30 minutter, eller indtil den begynder at tykne, og minder lidt om Nutella i konsistens.
- Pisk nu den afkølede ganache til den bliver let og luftig. Men pisk endelig ikke for meget, da den så vil begynde at skille. og brug den til smøre resten af kagen op med
- Fjern kagen fra kage ringen og smør den op med den piskede matcha ganache.
- Sprøjt til sidst kagen op med flødeskum og pynt den med lidt flere friske kiwi skiver, grønne vindruer og stykker af hvid chokolade.
Lagkagebunde
Ingredienser
- 3 æg
- 120 g sukker
- 120 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 knsp. salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 220 grader.
- Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
- Bland mel, bagepulver, vaniljesukker samt salt, og sigt det ned i æggemassen.
- Vend dejen sammen til den er ensartet og glat.
- Smør dejen ud på bageplade med bagepapir i et jævnt lag, og bag den i ovnen i 5 – 7 minutter.
Skriv et svar