Bagt macaroni med 5 oste – Hank’s cheese sensation fra Californication

Cheese sensation

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: “Jeg elsker simpelthen, når jeg modtager forslag til treats fra mine læseres yndlings fandoms!”

Som du ved så gemmer jeg alle forslag,  for selvfølgelig vil jeg kaste mig over dem lige så snart jeg har tid til dem. Den tid har jeg heldigvis fået nu, jeg er nemlig endelig kommet ud på den anden side af eksamens- og bachelor boblen, så nu er det selvfølgelig tid til at dele en af ønskerne.

Ønske(Daniels treat request)

Denne gang er det Daniels ønske jeg vil kaste mig over, derfor har jeg været i køkkenet for at lave Hank Moody’s cheese sensation, fra TV-serien Californication.

Hvad er en cheese sensation?

Selv har jeg aldrig set serien, men efter hvad jeg kan forstå, så er dagens treat den absolut eneste ret hovedpersonen Hank Moody kan lave.


“Come on, you said you want to celebrate, so let’s celebrate. Invite me over, I’ll cook for you.” “You can’t cook.” “That, my friend, is what they call the soft bigotry of low expectations. I have my one dish.” “Cheese Sensation?”  “Don’t knock the haute cuisine of Long Island”

(Hank & Karen, Californication S01E07 “Girls, Interrupted”)

Der var dog ikke meget jeg kunne grave frem om Hanks cheese sensation, og det er faktisk kun lykkedes mig at finde frem til følgende:

  • Den er uhyre enkel at lave
  • Den er en gratineret sag der bages i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter
  • Den består af hele fem forskellige salgs ost (hvoraf den ene er flødeost)
  • Og så er der en lille smugle alibi-grønt i den, i form af nogle enkelte broccolibuketter.
Cheese sensation

Ud fra dette så tænker jeg, at Hanks cheese sensation nok godt kunne minde lidt om en omgang mac and cheese, hvor han bare har givet den ekstra gas på ostefronten.

Der findes dog et hav af forskellige måder at lave mac and cheese på, og mens jeg lavede research til denne opskrift, stødte jeg da også på alt lige fra pulver udgaver, til nogle der varierede fra flydende suppe agtigt misk-mask, til stenhårde oste mursten.

Lidt for meget mac i min cheese

Herunder finder du dog min udgave af en uimodståelig, nem, velsmagende, let krydret og fløjlsblød cheese sensation, som uden tvivl vil være en sikker vinder hos alle osteelskere.

Jeg ved selvfølelig godt at mine billeder denne gang er lettere misvisende, jeg lavede nemlig den enorme fejl at komme for meget mac i min cheese.

Det betød selvfølgelig at jeg relativt hurtigt kom faretruende tæt på oste murstenen, men den fejl behøver I ikke at frygte, for i opskriften herunder har jeg selvfølgelig taget højde for fejlen, og har rettet den til så man får en let og cremet cheese sensation.

Cheese sensation

Hanks cheese sensation

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 5 personer

Ingredienser

  • 250 g makaroni/ suppehorn
  • 2 spsk. smør
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. løgpulver
  • 2 spsk. mel
  • 200 g flødeost
  • 300 ml sødmælk
  • 150 ml vand
  • 100 g cheddarost (groft revet)
  • 50 g mozzarella (groft revet)
  • 100 g emmentaler (groft revet)
  • 50 g parmesan (fint revet)
  • ½ tsk. salt
  • 1/2 broccoli (skåret i små buketter)

Topping

  • 50 g cheddar (groft revet)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Kog makaronierne ca. 2-3 minutter mindre end den anbefalede kogetid på pakken, og stil dem til side.
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt paprika, løgpulver og mel og lad krydderierne varme igennem i ca. 30 sekunder.
  • Tilsæt flødeosten og pisk godt indtil den er smeltet.
  • Hæld dernæst mælken og vandet ved, og bring herefter gryden i kog mens der piskes.
  • Skru lidt ned for varmen når mælkesaucen koger, og tilsæt resten af ostetyperne.
  • Rør indtil osten er smeltet og saucen er cremet og smag den til med lidt salt.
  • Vend til sidst broccoli buketter og makaroni i saucen og fordel dernæst retten i et smurt ildfast fad.
  • Drys med lidt revet ost på toppen, og bag den i ca. 20 minutter… eller indtil den er en smugle brændt hvis den skal være mere autentisk.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering