Dagens treat er min kulinariske hyldest til min absolutte yndlingskarakter fra “The Big Bang Theory” Han er super intelligent, lidt af en særling og så elsker han sin alene tid.
Jeg taler naturligvis om Dr. Sheldon Cooper, og denne amerikansk-indiske fusions burger blev til efter jeg fornyligt så afsnittet “The Vegas Renormalization”.
I dette afsnit fra sæson 2 tager Leonard, Raj og Howard en tur til Las Vegas så Howard kan komme over sine hjertekvaler efter Leslie Winkel har besluttet at de ikke længere skal være friends with benefits.
Sheldon, der har takket nej til at tage med til Vegas, har derfor endelig en sjælden mulighed for at nyde lidt alene tid hjemme i Pasadena.
Derfor bliver der lagt an til den perfekte aften alene hjemme med god take-out, som i dagens anledning udelukkende består af elementer som Leonard, Raj og Howard ikke kan tåle.
Penny: “Mmm, what smells so good?”
Sheldon: “That is the intoxicating aroma of Kadhai Paneer, a perfect culinary representation of the freedom this evening holds. Not only is it Indian cuisine which Koothrappali loathes, is contains a generous helping of peanuts, which would reduce Wolowitz to a wheezing 97 poun blister. And finally, it’s main ingredient Paneer, a farmer’s cheese would cause Leonard to render any room uninhabitable within minutes.”
Penny: “Yum, Well enjoy your big evening”
(Penny & Sheldon, The Big Bang Theory S02E21 “The Vegas Renormalization”)
Ja det er godt nok ikke den kadhai panee som Sheldon havde udset sig, men med et god håndfuld ost, og yoghurt, peanuts og en dåse med krydderier fra Indien er grundstenene de samme i denne burger der på smukkeste vis repræsentere al den frihed og alene tid som Sheldon har set frem til så længe.
Loot: 4 personer
Level:
Sheldons fusions burger
Ingredienser
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. peanutbutter
- 1 tsk. garam masala
- 3 tsk. tikka tandoori krydderi
- 1 lime (saft og skal)
- 1 chili (fint hakket)
- 2 fed hvidløg (fint hakket)
- 4 kyllingebryster
- 4 burger boller
- 4 spsk. raita (opskriften finder I herunder)
- 4 salatblade
- ½ agurk (skåret i tynde strimler)
- 60 g feta (smuldret)
Sådan gør du
- Rør en marinade sammen af olie, peanutbutter, krydderier, lime skal og saft, chili og hvidløg.
- Flæk dernæst kyllingebrysterne og bank dem ud til de har en tykkelse på ca. 0,5 -1 cm.
- Mariner nu kyllingebrysterne natten over i marinaden.
- Dagen efter fyres der op i grillen (eller stegepanden) og så skal man ellers bare have grillet/ stegt brysterne til de er gennemstegte – de skal have ca. 2 min. pr. side.
- Rist nu bollerne, smør dem med raita og kom et salatblad på hver af de fire underboller.
- Herefter kommes der nogle agurkestrimler oven på hvert salatblad efterfulgt af kyllingebrysterne.
- Smuldr så fetaten over kyllingen og kom den smurte top bolle på som låg.
Raita
Ingredienser
- 2 dl skyr
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. garam masala
- salt og peber
- 1 tomat (uden kerner, skåret i meget små tern)
- 1/4 agurk (skåret i meget små tern)
- 1 spsk. purløg (finthakket)
Sådan gør du
- Bland skyren med hvidløg, spidskommen og garam masala.
- Smag dressingen til med salt og peber og vend tomat, agurk og purløg i.
Skriv et svar