Cubano sandwich fra Chef

Cubanos fra "Chef"

I dag står menuen på lækre cubanske sandwiches, eller cubanos som de rigtigt hedder, med mojo marineret nakkesteg fra filmen Chef, og lad mig bare starte ud med at sige at der er en god grund til at de er filmens helt store kulinariske højdepunkt og det er at de er freakin’ delish.

Ud over at smage forrygende godt som sandwiches, så er den mojo marinerede nakkesteg også helt fænomenal på egen hånd, og den vil gøre sig helt forrygende som en steg på bordet næste gang der kommer gæster forbi.

Så med lidt snilde kan man planlægge derefter, og ende med at have nok mad til at gå mæt og glad i seng to dage i træk med denne steg.

For man skal kun bruge en lille smugle kød i hver sandwich for at lave en autentisk og smækker lækker cubano, præcis som dem Jon Favreau langer over disken i sin foodtruck i filmen.

Det er snart ved at være et stykke tid siden jeg så denne Jon Favreau film inde på Viaplay, men jeg har været helt og aldeles opslugt af den siden jeg så den første gang, for ud over at have noget på hjertet så er det også en foodie must see film fuld af madporno i alle afskygninger, og hvis man som jeg selv altid har haft en lille drøm om at åbne sin egen foodtruck på et tidspunkt, så vil denne film blot tryllebinde dig endnu mere.

Naturligvis behøver man ikke at være et hardcore foodie for at se denne film, men jeg tror nu stadig at man som foodie sætter lidt mere pris på de ikoniske scener som den hvor der danses let til salsa musik mens et stykke kød sensuelt bliver masseret med en smagfuld marinade.

Ja jeg tror faktisk aldrig at jeg nogensinde har set så sexet madlavning før, for i denne film vises den sande passion og kærlighed som en kok føler for sin mad og sit håndværk.

Nå men nu må alle jer nørder derude have mig undskyldt, for jeg har en sandwich der venter på mig og længselsfuldt trygler mig om at finde Chef på Viaplay igen, så jeg kan lade som om jeg er i solbeskinnede Miami mens jeg mæsker mig i en sprød og nylavet cubano.

Cubano

Antal 1 person

Ingredienser

  • 2 skiver skinke
  • 4 tynde skiver mojo marineret nakkesteg (opskriften er herunder)
  • ½ baguette (delt på langs)
  • smør (blødt)
  • sennep (jeg brugte French’s yellow mustard)
  • 2 skiver emmentaler ost
  • 1 syltet agurk (skåret i tynde skiver)

Sådan gør du

  • Start med at varme en pande op ved middel varme og steg både skinke og nakkesteg let.
  • Stil nu kødet til side, smør de skårne flader i baguetten med smør og rist dem til de bliver gyldne på panden.
  • Fordel nu kødet på den nederste del af baguetten og top med ost og syltet agurk.
  • Smør nu toppen af baguetten med sennep før den lægges på som låg, og smør nåde top og bund af baguettens yderside med mere smør.
  • Kom nu den smurte baguette i en panini grill (jeg brugte min Tefal Snack Collection med paniniplader, men man kan sagtens gøre brug af en varme pande med en tung pande eller gryde oven på for at tynge den ned under stegning).
  • Lad sandwichen grille i 3 min. til den er er gyldenbrun, sprød og osten er smelte.

Cubansk mojo marineret nakkesteg

Ingredienser

  • 1 nakkesteg (på ca. 2 kg)
  • 3 appelsiner (saft og skal)
  • 5 lime (saft og skal)
  • 10 fed hvidløg
  • 1 chili (fint hakket)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne (undtagen kødet) sammen til en ensartet marinade.
  • Skær nu nogle dybe snit i kødet og kom det i en pose sammen med marinaden.
  • Masser nu marinaden godt ind i kødet og lad det marinerer natten over.
  • Dagen efter forvarmes ovnen til 150 grader.
  • Mens ovnen varmes op lægges kødet i et ildfast fad som herefter sættes ind for at stege i 3-4 timer.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering