The Swanson bbq kalkunlår fra Parks and Rec

bbq kalkunlår

Hvis der er noget Ron Swanson fra Parks & Rec er fan af så er det KØD – eller endnu bedre kød, med mere kød på.

Blandt hans livretter finder man derfor ting som turf & turf, rejer i baconsvøb eller en nummer 2 fra Paunch burger.

Ron har endda fået opkaldt Pawnee delikatessen “The Swanson” efter sig – et stort røget bbq kalkunlår i baconsvøb, som ser helt igennem formidabelt ud

Jeg ved da godt at jeg på ingen måde er den store grillmester, men jeg måtte simpelthen bare prøve at lave min egen udgave af en Swanson.

Det lykkedes heldigvis ret godt, for de bbq kalkunlår er en noget nær perfekt kombination af røg, saftigt kalkunkød, en sød og klistret bbq marinade og sprødt bacon.

Jeg tænker i hvert fald at et par af de ger lår her ville falde i ret god jord hos Ron.

bbq kalkunlår

The Swanson – BBQ kalkunlår i baconsvøb

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 2 timer 15 minutter
Samlet tid 2 timer 45 minutter
Antal 4 stk.

Ingredienser

  • 2 håndfulde røgflis
  • 4 kalkunlår
  • 2 spsk. olie
  • 3-4 spsk. BBQ rub (jeg brugte den fra Santa Maria)
  • 500 ml æble juice
  • 5 spsk. BBQ sauce (jeg brugte Sweet Baby Rays)
  • 12 skiver bacon

Sådan gør du

  • Gnid hvert kalkunlår med olie, og drys dem med BBQ rubben.
  • Masser så rubben godt ind i hvert lår, og lad dem marinere på køl natten over.
  • Læg dagen efter røgflisen i blød i ca. 30 minutter.
  • Dræn dernæst flisen, læg den i en røgboks og stil røgboksen på en grill tændt for højeste varme.
  • Vent nu til du begynder at kunne se røg fra røgboksen.
  • Sænk varmen til ca. 130-150 gradergrader på grillen når røgboksen ryger, og indstil din grilgrill til indirekte varme.
  • Kom så kalkunlårene på grillen (væk fra den direkte varmekilde), og sæt et lille fad med en blanding af æblejuice og BBQ sauce ved siden af.
  • Røg nu kalkunlårene i ca. 1,5 time, men vend dem gerne undervejs og pensl dem jævnligt med væsken fra fadet.
  • Tag herefter kalkunlårene af grillen, og pak hvert lår ind i bacon.
  • Kom de baconsvøbte lår tilbage på grillen, og giv dem ca. 30 minutter mere.
  • Tjek til sidst lårenes temperatur (de skal være over 75 grader), pak benet ind i lidt papir og server.

Prøv også

Kommentarer

Ét svar til “The Swanson bbq kalkunlår fra Parks and Rec”

  1. maja Avatar

    5 stars
    Tak for opskriften – det lykkedes for mig og er super tilfreds

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering