Anmeldelse: Døden lyver aldrig

døden lyver aldrig

 

★Hej Nerd Squad ★

I dag skal vi endnu en gang med Raven tilbage til efterlivet. Forfatteren K.L. Berger har, som jeg fortalte i et tidligere indlæg, været så sød at sende mig både den første og anden del i hendes trilogi om “Fortællinger fra Døden”.

Første bog fortalte jeg om for et par uger siden, og siden jeg nu endelig også har fået læst den anden bog i serien kan I i dag se frem til endnu en ærlig boganmeldelse samt en opskrift på en lækker treat for både levende såvel som sjælehentere.

I efterlivet er mad dog ikke ligefrem det der står højest på dagsorden, hvorfor der naturligvis heller ikke er så meget mad at finde i denne bog. Men da Raven ser sig fanget uden hverken vådt eller tørt i Helvede, så begynder sulten alligevel at komme snigende efter en rum tid. 

 

“Superwoman out, hungry woman in. Jeg ville give hvad som helst for en cheeseburger lige nu. Selv den mest snuskede lokale diner, lugtende af fedt og smeltet ost, ville være et vidunder. En blød bolle med saftigt oksekød, efterårsfarvet, smeltet ost og knasende grøn salat. Mine tænder løber i vand som frådende vampyres foran en blodbank.”

(Døden lyver aldrig, K.L. Berger)

 

Stakkels, stakkels Raven. Jeg har virkelig tænkt på dig da jeg lavede dagens treat, og hvis jeg kunne ville jeg fluks sende den afsted med ekspresfart til Helvede.

Nu ligger landet desværre sådan, at PostNord endnu ikke har fået en postrute i det nabolag. Så i stedet for må vi kære Nerd Squad tage én for holdet, og sende varme tanker afsted mod Raven mens vi mæsker os i en vaskeægte syndig og  godt fedtet amerikansk cheeseburger. 

 

Bogens bagside tekst:

Dommedag er på vej, og Raven og Zeph må kæmpe mod både levende og døde for at standse den. En ældgammel profeti sætter dog alting i svingninger, og Raven må drage videre mod Hades. Men hvad gør en sjælehenter, når Underverdenens hersker er besat af jalousi, ingen taler sandt, og fjender bliver til venner? Raven må endnu en gang lære at navigere i lyset og mørkets skyggesider, når Helvede og Himlen tørner sammen, og intet er, som det ser ud til.


Nerd Score

Fantabulous


døden lyver aldrig

 

Mange forfattere lider under det frygtede efterfølger syndrom, hvor den svære to’er har svært ved at leve op til sin forgænger. Men ikke K.L. Berger, anden bog i hendes trilogi om “Fortællinger fra Døden” overgik alle mine forventninger og slog den første bog “Sjælehenteren” med længder.

I denne bog kan man virkelig se at K.L. Berger har udviklet sig som forfatter og finpudset sine skrivekundskaber. Vi hives endnu engang med ud på en hæsblæsende rejse rundt i efterlivet, med den om noget endnu mere kickass, stædige og handlekraftige heltinde Raven.

Efter at have læst “Døden lyver aldrig” blev jeg faktisk næsten fristet til at tro at K.L. Berger har hørt min kritik af den første bog i serien. For hvor jeg sidst fandt persongalleriet en kende fladt, så er der i den grad kommet meget mere kød på karakterne i bog nummer to.

Selv den mindste bikarakter kan nu bryste sig af en kærkommen charme, sjæl og kompleksitet. En kompleksitet der uden tviv skyldes at de i denne bog rent faktisk får lov til at udfolde deres personligheder over tid. Et træk der bestemt er bed til at hive denne bog op i en helt anden, og langt mere interessant liga end sin forgænger.

“Døden lyver aldrig” er en bog fuld af overraskelser som gør at man næsten ikke kan lægge den fra sig når først man går i gang. sproget er letlæst, tilgængeligt og flyder som en ubesværet flod. Derfor er jeg bestemt også meget taknemmelig for at man i denne bog får ca. 100 sider mere end sidst  til at opleve fornøjelsen det er at læse K.L Bergers forrygende fortælling.

 

Tak til forfatteren K.L. Berger for anmeldereksemplaret af bogen.

 

døden lyver aldrig

 


Loot: 10 burgere

Quest timer: 2 timer 30 minutter


Ravens snaskede cheeseburgere

10. september 2018

By:

Ingredients
  • 25 g gær
  • 175 ml lunkent mælk
  • 3 æg
  • 2 tsk. salt
  • 1 ½ spsk. sukker
  • 450 g mel
  • 150 g blødt smør
  • 1 æg til pensling
  • Bøffer
  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 stort løg, fint revet
  • 1 ½ tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 spsk. worcestershire sauce
  • Tilbehør
  • 5 spsk. ketchup
  • 3 spsk. sennep
  • 10 sprøde salatblade
  • 3 tomater skåret i skiver
  • 10 skiver cheddar ost
Directions
  • Step 1 Rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Step 2 Tilsæt æg, salt og sukker og rør det hele godt sammen.
  • Step 3 Ælt nu melet i til du har en sammenhængende dej.
  • Step 4 Herefter tilsættes smørret lidt ad gangen til dejen er fin og glat, og så stilles den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Step 5 Når dejen er hævet deles den i ca. 10 portioner som formes til stramme boller.
  • Step 6 Dæk bollerne med et viskestykke og lad dem efterhæve i yderligere 1 time til de er ca. fordoblet i størrelse.
  • Step 7 Rør nu en fars sammen af hakket okse, æg, løg, salt, peber, paprika og worcestershire.
  • Step 8 Lad farsen hvile på køl i ca. 30 minutter.
  • Step 9 Når bollerne har efterhævet pensles de med sammenpisket æg og bages ved 180 grader i ca. 20 – 25 minutter.
  • Step 10 Form imens farsen til 10 bøffer, krydr dem godt med salt og peber og steg dem ved middel varme til de er gennemstegte.
  • Step 11 Flæk de nybagte boller og smør dem med lidt ketchup og sennep.
  • Step 12 Læg et salatblad og 1 – 2 skiver tomat på hver af de nederste boller efterfulgt af en bøf og en skive ost
  • Step 13 Kom de øverste boller på som låg og server evt. burgerne sammen med nogle sprøde fritter og en kold milkshake.


Level


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *