Aladdins læskende mynte iste

mynte iste

Er I også lige ved at smelte væk her i sommervarmen?  I så fald, så er dagens treat lige noget for jer.

I dag skal vi nemlig køle af med en iskold, forfriskende, skøn og ultra nem hjemmelavet myte iste, som  er inspireret af den mynte te Agrabahs kløgtigste gadedreng intetanende servere for den forklædte prinsesse Jasmin, i den nye Disney film Aladdin.

mynte iste

Det er dog lige en kende for varmt til en varm kande frisk brygget mynte te, derfor har jeg taget mig nogle kunstneriske friheder og givet Aladdins te en lille sommer makeover.

Det bliver den dog bestemt ikke ringere af, men vil man have en mere autentisk smag af Agrabah, så kan man naturligvis sagtens nyde den frisk bryggede varme te som den er.

Hvis I spørger mig, så kommer den her iste meget tæt på at være den perfekte sommerdrik (hvis altså ikke der er en frossen ingefærøl i nærheden), og hvis ellers min enorme mynteplante ude i haven kan følge med efterspørgslen, så kommer jeg helt sikkert til at overleve den kommende hedebølge udelukkende ved at have uanede  mængder af iskolde glas mynte iste til rådighed 😉 .

mynte iste


Loot: 4 – 6 glas

Quest level:


mynte iste

Aladdins mynte iste

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 20 min
Samlet tid 25 min
Antal 5 glas

Ingredienser
  

 • 1000 ml vand
 • 1 håndfuld mynteblade
 • 1 dl sukker
 • 1 dl vand
 • 1 citron (saft)

Sådan gør du
 

 • Bring vandet i kog.;Kom herefter myntebladene ned i vandet og lad dem trække i 10 – 15 minutter.
 • Si nu myntebladene fra teen og lad den køle helt ned.
 • Kom dernæst sukker, vand og de frasigtede mynteblade i en lille gryde og kog det op.
 • Lad myntesiruppen simre i ca. 10 minutter, hvorefter bladene sies fra og kasseres.
 • Hæld nu siruppen på glas og lad den køle ned sammen med teen*.
 • Når teen er kold smages den til med den afkølede myntesirup og friskpresset citronsaft.
 • Server isteen sammen med et par friske mynteblade, nogle citronskiver og en masse isterninger.

*Siruppen kan holde i 2-3 uger på køl og kan bruges til alt lige fra bagværk til drinks, den er f.eks. fantastisk hvis der skal laves en virgin (eller almindelig) mojito, for så skal man bare blande siruppen med lidt limesaft, danskvand og enten lys rom eller lidt hyldeblomstsaft. 

 

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min profil på instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering