Monte Cristo sandwich fra Galaxy Quest

 

Dagens treat byder på en totalt over the top sandwich, til at begynde med starter den sit liv ud som en rimelig standard toast med ost og skinke, men pludselig får den en indenitteskrise og prøver at maskerer sig som en french toast;

Men bare rolig opskriften er langt nemmere end man måske lige skulle tro på bagrund af den beskrivelse, og den kræver ikke meget andet end lidt brød, ost, skinke, æg…nårh ja og så lidt flormelis og syltetøj (oh yeah I læste helt rigtigt)

Første gang jeg hørte om denne sandwich var i sci-fi komedien “Galaxy Quest” fra 1999, filmen foregår 20 år efter den populære tv-serie “Galaxy Quest” [en klar spoof på Star Trek] stoppede, og skuespillerne tjener nu til det daglige brød ved at gå til diverse cons, butiksåbninger og lignende iført deres kostumer fra serien. I

ngen af dem er dog særligt tilfredse med den vej deres karrierer er endt på, men da en gruppe rumvæsner opsøger de fallerede skuespillere, begynder det først rigtigt at gå galt.

Rumvæsenerne er nemlig den naive race Thermians der ikke forstår sig på hverken fiktion eller bedrag, derfor tror de uheldigvis at tv-serien er en rapportage over virkelige hændelser, og at skuespillerne er mægtige krigere som kan hjælpe den stakkels race mod udrydelse fra deres frygtelige fjende Sarris.

De stakkels skuespillerne tror desværre at der blot at der er tale om et nogle ret så ivrige fans af deres gamle tv-serier, men da de bliver kidnappet af Thermiansne og transporteret ud i det ydrerum kommer de hurtigt på andre tanker.

 

Sightseeing på Jorden

Inden Thermiansne når frem til skuespillerne når de dog lige at udforsket lidt af vores jordiske kultur, for når nu man har rejst flere lysår for at nå frem til vores lille blå planet er det vel meget naturligt at man også har lyst til lidt sightseeing inden man skal rede sin race fra Sarris’ grumme klør.

En af de ting der især fangede Termiansne øje var den amerikanske Monte Criste sandwich som hurtigt blev udnævnt til en favorit blandt de mest eventyrlystne Thermians. 

 

“We have enjoyed preparing many of your esoteric dishes. You Monte Cristo sandwich is a current favorite among the adventurous”

(Mathesar, Galaxy Quest 1999)

 

Selv havde jeg aldrig før hørt om denne sandwich, derfor måtte jeg ty til hjælp hos min gode ven  google for at få svar på hvad denne sandwich bestod af.

Meget overraskende var svaret at den bestod af en bizar kombination af det søde og salte køkken, og det lød simpelthen så vanvittigt at jeg bare måtte afprøve denne Thermianske favorit på mine egne smagsløg.

Puha for en oplevelse siger jeg bare, det var en interessant oplevelse af smags forstyrrelser på et helt andet plan end jeg er vandt til.  

Den startede ud med at smage som en utrolig lækker toast med en nødeagtig smag fra emnetaler osten, men så kom de søde noter fra flormelisen og syltetøjet væltende og denne fjendtlige overtagelse fra sødmen brød mine smagsløj sig bestemt ikke om.

Efter den oplevelse må jeg vidst konstaterer at det her en en sandwich nok aldrig kommer til at sætte tænderne i igen… i hvert fald ikke i ædru tilstand.

I fuld tilstand er det nok en lidt anden snak, for lur mig om ikke denne sandwich når alt kommer til alt alligevel har potentiale som late-night snack efter en våd aften i byen, oh well det må vidt komme an på en prøve engang i fremtiden.

 


Loot: 1 person

Quest timer: 15 minutter


Monte cristo sandwich

Antal 1 sandwich

Ingredienser

  • 2 skiver brød
  • Lidt mayonnaise
  • 2 skiver emmentaler ost
  • 2 skiver landskinke
  • 1 æg
  • 2 spsk. mælk
  • lidt smør (til stegning)

Sådan gør du

  • Smør begge skiver brød med mayonnaisen og læg en skive ost oven på hvert brød.
  • Kom nu skinken på den ene brødskive og læg den anden på som låg med ostesiden nedad.
  • Pres sandwichen let sammen så den kan holdes lukkes mens den dyppes i ægget.
  • Pisk nu æg og mælk sammen i en dyb tallerken og dyp sandwichen godt i æggemassen.
  • Steg nu den gennemvæddet sandwich i lidt smør på en pande ved middel varme til den er gylden og sprød på begge sidder.
  • Server med det sammen med et lille drys flormelis og jordbærsyltetøj.

Level


Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering