Juleaften samles mange familier foran tv’et for at se Disneys traditionelle juleshow, min familie er bestemt ikke anderledes, og klokken 16 juleaften ringes julen for alvor ind til tonerne af Jesper Fårekyllings smukke sang “Når du ser et stjerneskud”.
Hvert år er der glædelige gensyn med Pluto og hans juletræ, Bambi på glatis, Anders Ands snebold kamp mod Rip, Rap og Rup og Lady og Vagabondens spaghettimiddag på Tony’s. Men det bedste gemmer Disney naturligvis til sidst, og hvert år har de en helt særlig julegave til seerne i form af 1-2 klip fra deres nyeste film.
Ikke overraskende kom årets første klip fra filmen “Coco”, en film jeg glæder mig ualmindeligt meget til at se, men at årets andet klip kom fra kortfilmen “Olaf’s Frozen Adventure” og samtidig viste sig at indeholdte dagens treat havde jeg altså ikke lige set komme – well played Disney, well played.
I klippet er kongeriget Arendelle ved at gøre sig klar til en overdådig fest der skal ringe julen ind, derfor er der naturlivgis kommet en traditionel skandinavisk kransekage på bordet, som i Arendelle åbenbart er stor nok til at gemme en fuldvoksen snemand.
TO NØRDER RINGER DET NYE ÅR IND
Jeg vidste med det samme at jeg absolut bare måtte prøve at give mig i kast med at lave kransekagen fra Arendelle, derfor blev det hurtigt besluttet vi i nørdhulen skulle ringe det nye år ind med denne helt særlige kransekage på bordet.
Vi var dog kun to nytårsaften, derfor er opskriften blevet formindsket en lille smugle. Så i denne version kan du nok kun få plads til at gemme næsen fra en fuldvoksen snemand, men det tror jeg nu ikke at Olaf har særligt meget i mod, når nu resten af kagen smager så fortryllende godt.
Se nu ved jeg jo godt at de fleste af jer derude nok først har i sinde at lave kransekage igen om 12 måneders tid, men nu stammer den her opskrift jo direkte fra det kongelige køkken i Arendelle, så hvis I render rundt og har haft lyst til at smage lidt på livet som en vaskeægte Disney Prinsesse, så er det her opskriften for jer.
For come on! hvem kan ikke stadig klemme bare en enkel eller to af de himmelske små gyldne marcipan ringe ned selvom det lige har været både jul og nytår.
Kransekage fra Arendelle
Ingredienser
- 400 g marcipan
- 160 g sukker
- 1 æggehvide
Glasur
- 1 æggehvide
- 200 g flormelis
Sådan gør du
- Ælt marcipan og sukker sammen, og tilsæt herefter æggehviden lidt efter lidt til du kan forme dejen til en glat kugle;Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter inden den rulles til en tommel tyk pølse.
- Skær nu dejpølsen i to stykker på 10 cm, to stykker på 15 cm, to stykker på 20 cm og og to stykker på 25 cm.
- Form hvert stykke til en ring og kom ringene på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 175 grader i 10-15 minutter eller til de begynder at blive gyldne.
- Lad ringene køle helt af.
- Rør herefter en tyk glasur sammen af æggehvide og flormelis og pynt de afkølede ringe med glasur inden de stables til en kransekagetop.
Skriv et svar