Daenerys romfyldte drageæg

[Reklame]

drageæg

Den 19. maj, det er dagen hvor det allersidste afsnit af Game of Thrones løber over skærmen. Sådan en milepæl skal naturligvis fejres her på Nerdy Treats, også selvom det selvfølgeligt er lidt vemodigt, at rejsen gennem De Syv Kongeriger, som begyndte for 8 år siden nu lakker mod enden.

Daenerys Stormborn of House Targaryen, the first of her name, The Unburnt, Queen of Meereen, Queen of the Andals and the Rhoynar and the First Men, Khaleesi of the Great Grass Sea, Breaker of Chains and Mother of Dragons har altid været min yndlingskarakter i serien, og som inkarneret medlem af #TeamDanyny håber jeg selvfølgelig at vi får lov til at se hende sidde på Jerntronen inden serien er forbi.

drageæg

Derfor er dagens treat min hyldest til “The Mother of Dragons”, for hvad kunne være mere passende at afslutte denne storslåede fantasy serie med, end en trio de ikoniske drageæg.

Disse drageæg er intet mindre end den sande dronning af Westeros værdig, og hvis I har planer om at afholde et sidste storslået viewing party, så kan jeg kun anbefale af I sætter et stort fad af disse romfyldte drageæg på bordet – de har det nemlig med at forsvinde som dug for solen… eller som Nordens ismur for Viserions flamme. 

Tak til Funko Nordic som har sponsoreret dagens indlæg og sendt et de fineste Game of Thrones FunkoPops! min vej.

drageæg

Daenerys romfyldte drageæg

Forb. tid 20 minutter
Pynt 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 10 stk.

Ingredienser

  • ca. 500 g kagerester
  • 4 – 5 spsk. kakaopulver
  • 4 – 5 spsk. hindbærmarmelade
  • mørk rom (eller romessens)

Pynt

  • 200 g marcipan
  • sort frugtfarve
  • grøn frugtfarve
  • 100 g mørk chokolade
  • bronze støv

Sådan gør du

  • Blend kageresterne til fine krummer.
  • Kom kagekrummerne i en skål sammen med kakaopulver og hindbærmarmelade og ælt det sammen til en blød og ensartet massen.
  • Smag nu massen til med rom og romessens, inden den stilles på køl i minimum 30 minutter.
  • Form nu den afkølede kagemasse til små æg.
  • Del marcipanen i 3 og farv den ene tredjedel sort og den anden tredjedel grøn.
  • Rul nu først den neutrale marcipan tyndt ud og brug evt. en lille bladudstikker til at skære en masse drageskæl ud.
  • Dæk en tredjedel af æggene med de neutrale drageskæl, og stil dem til side mens resten af æggene får samme behandling med henholdsvis den grønne og sorte marcipan.
  • Dyp nu bundene på alle æggene i smeltet chokolade, og stil dem til side så chokoladen kan størkne.
  • Pensel til sidst de tørre æg med lidt bronze støv.

Prøv også

Kommentarer

2 svar til “Daenerys romfyldte drageæg”

  1. VenterPaaVinBlog Avatar

    Hvor er de bare fede – tænker straks på Eragon bøgerne 😀

    – A

    1. Trine Avatar

      Uh ja, Saphiras æg kunne være sjovt at rekreerer en dag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering