Hvis du altid har drømt at spise som en vaskeægte intergalaktisk pirat, bør du prøve en skål af Mr. Silvers famøse bonzabæst gryde – hovedretten i min menu inspireret af Skatteplaneten.
Hvad den gryde præcist består af skal jeg dog ikke kunne sige, for det er åbenbart ikke så nemt at lokke en opskrift ud af en gammel pirat.
I filmen ligner det dog en slags stuvning, hvor der er forskellige mystiske grøntsager, rejelignende dyr og øjenæbler i – og skal man tro Doktor Doppler har den en både skarp og robust smag
Den beskrivelse synes jeg at min bonzabæst gryde lever ret godt op til, for til denne ret har jeg ikke bare ladet mig inspirere af en masse opskrifter på krydrede kreolske rejer, jeg har også lavet dem med de absolut største bæster jeg kunne finde.
Hvis jeg skal give dig et godt råd, så sørg dog for at få spist hovedretten i en vis fart – ellers er der en i overhængende fare for at Morph kommer susende og spiser din portion.
Bonzabæst gyde
Ingredienser
Rejer
- 250 g rå rejer
- 1 lime saft og skal
- ½ jalapeño fint hakket
- 2 tsk. cajun krydderiblanding du kan bruge opskriften herunder
- 1 spsk. olie
Sauce
- 250 g bacon
- 1 løg fint hakket
- 4 fed hvidløg fint hakket
- 1 spsk. mel
- 1 bagekartoffel i tern
- 1 sød kartoffel i skiver
- ½ squash i skiver
- 1 spsk. cajun krydderiblanding du kan bruge opskriften herunder
- 300 ml kyllingebouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- ½ spsk. worcestershire sauce
Sådan gør du
- Vend rejerne sammen med limesaft, limeskal, jalapeño, cajun krydderi og olie og stil dem på køl.
- Steg herefter baconet sprødt i en tykbundet gryde.
- Tilsæt dernæst løg og hvidløg og svits dem i baconfedtet til de begynder at blive møre.
- Drys melet i og brun det af let af i gryden, til det begynder at få en lys nøddebrun farve.
- Kom så kartoffeltern og skiverne af sød kartoffel og squash i gryden sammen med cajun krydderi, bouillon og de hakkede tomater.
- Giv gryden et opkog, og lad den herefter simre under låg ca. 15 minutter – eller indtil kartoflerne er møre og saucen er tyknet en smule.
- Smag saucen til med worcestershire sauce, og tip de marinerede rejer i.
- Lad rejerne simre med i ca. 5 minutter – eller indtil de er gennemstegte, og server bonzabæst gyden sammen med et lille drys persille, lidt dampede ris og evt. et lille øjeæble.
Cajun krydderiblanding
Ingredienser
- 1 spsk. paprika
- 1 spsk. chili pulver
- 1 tsk. løg pulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. timian
- ½ tsk. oregano
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. citron peber
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en skål og rør dem godt sammen.
- Opbevar evt. krydderiblandingen i en lufttæt beholder indtil den er brugt.
Skriv et svar