Pinocchio (del 5)

Jordbærtærte

 

★Hej Nerd Squad ★

Det er blevet lørdag, aka store kagedag!

I aften sender DR nemlig andet afsnit af denne sæsons udgave af Den Store Bagedyst, så derfor tænkte jeg at det var meget passende at dele opskriften på en skøn lørdagskage med jer.

Jeg håber dog at I har været artige, for den her opskrift stammer nemlig fra Pinocchios tur til Slaraffenland. Ved første øjekast er dette sted en paradis for uvorne drenge, her kan de nemlig kan te sig som de vil og både mæske sige i søde sager, ryge, spille hasard og lave alle de drengestreger de kan finde på.

Men intet her i livet er gratis, og prisen for at slå sig løs i Slaraffenland er ualmindelig høj. Der går nemlig ikke længe før der pludselig kan ses færre og færre drenge, og flere og flere æsler. 

Prisen for at lave ballade i Slaraffenland er nemlig at man ender sine dage som pakæsler for de nederdrægtige mænd der har lokket dig med til dette frygtindgydende sted.

Stakkels Pinocchio er også lige ved at blive til et æsel, men hans gode samvittighed Jesper Fårekylling dukker heldigvis op og taler ham til fornuft inden de flygter sammen.

Selvom den her tærte smager syndigt godt, så er der heldigvis ingen risiko for at ende som æsel. Derfor kan I altså trygt sætte tænderne  i dagens treat når I sætter jer foran flimmeren i aften.

 

Jordbærtærte

 

Ser I Den store bagedyst? og hvem håber I på løber med sejren i år?


Loot:  6 personer

Quest timer: 1 time 35 minutter


Jordbærtærte fra Slaraffenland

Forb. tid1 t
Tilb. tid35 min
Samlet tid1 t 35 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Dej

  • 600 g hvedemel
  • 200 g flormelis
  • 300 g koldt smør
  • 1 knsp. salt
  • 2 æg

Vaniljecreme

  • 500 ml sødmælk
  • 60 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 6 æggeblommer
  • 1 spsk. maizena

Jordbærfyld

  • 1 kg jordbær
  • 100 g farin
  • 1 spsk. maizena
  • 1 citron (saft og skal)

Sådan gør du

  • Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen til det begynder at minde lidt om brødkrummer i konsistens.
  • Tilsæt nu æggene og ælt hurtigt dejen sammen til den lige begynder at samle sig.;Del dejen i to og form dem til to flade skiver inden de pakkes ind i film og stilles på køl for at hvile i min. 30 minutter.
  • Kog imens mælken til cremen op sammen med sukker og vanilje.
  • Mens mælken varmes op, piskes blommerne sammen med maizena til en tyk jævning.
  • Hæld nu lidt af den varme mælk ned til blommerne mens der piskes, og hæld derefter al æggemassen tilbage i gryden til resten af mælken i gryden og pisk indtil cremen begynder at tykne.
  • Når cremen har opnået en passende konsistens, stilles den til side.
  • Vend nu jordbær sammen med sukker, maizena, citronsaft og citronskal.;Kog herefter jordbærfyldet op til det begynder at tykne og stil det til side sammen med cremen.
  • Forvarm ovnen til 175 grader.;Rul nu først det ene stykke dej ud til det er ca. ½ cm tyk og kom dejen i en tærteform.;Hæld dernæst vaniljecremen ud over tærtebunden og fordel forsigtigt jordbærfyldet herover.
  • Rul resten af dejen ud til sammen tykkelse og læg den på som et fint låg oven på tærten.
  • Skær et par ventilationshuller i låget og bag tærten i 30 – 40 minutter, eller indtil den er gylden og gennembagt.

Level

 


Stay tuned Nerd Squad, for i næste afsnit af Projekt Disney er det den sidste opskrifter fra Pinocchio som er på menuen.

 

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *