Peanut småkager fra Spy X Family – fire nemme småkager du kan lave til aftenkaffen

Peanut cookies

En af de hotteste anime fra Crunchyrolls forårssæson var serien Spy X Family, og har man set bare et enkelt afsnit, så er det ikke svært at se hvorfor den har taget verden med storm.

Serien handler i korte træk om spionen agent Twilight fra landet Westalis, som får til opgave at indsamle fortrolige oplysninger om en politisk leder fra nabolandet Ostania.

Det eneste problem er dog, at lederen er lidt af en eneboer, som kun viser sig offentligt ved arrangementer på sin søns skole Eden College .

Den perfekte familie?

For at fuldføre denne mission påtager agent Twilight sig derfor kodenavnet Loid Forger, han adopterer den forældreløse pige Anya, gifter sig med tjenestekvinden Yor og i fællesskab forsøger de tre at oparbejde et pletfrit image som den ideelle overklasses familie.

Det viser sig dog, at det ikke er så nemt at poserer som den perfekte familie, for hans nye datter har skjulte telepatiske evner, og hans kone har et hemmeligt arbejde som lejemorder.

Hverken Loid eller Yor kender dog til hinandens hemmelige identiteter, eller til det faktum, at Anya takket være hendes telepatiske evner kender alt til deres sande erhverv.

Peanut cookies

“It’s my first batch. I just followed a recipe, it made the most sense. I hope you find them to your liking.” […] “I helped pappa in the kitchen too.” […] “By helping, do you mean getting flour everywhere? Or was it when you stopped to eat some peanuts?”

(Loid & Anya, Spy x Family, S01E03 “Prepare for the Interview”)

En spion med mange talenter

Som spion har Loid naturligvis måtte erhverve sig mange forskellige talenter, og et af de talenter man flere gange ser ham gøre brug af i serien, er hans eminente evner i et køkken.

De her småkager er en af de første ting man ser Loid lave, men selvom Loids småkager er utroligt yndige, så får man faktisk ikke så meget at vide om dem.

Peanut cookies

Han nævner dog at han “bare har fulgt en opskrift”, så mon ikke det kan betyde, at Loid har gjort brug af en simpel basis dej, som han bagefter har tryllet om til 4 forskellige småkage typer.

Det er i hvert fald sådan jeg har grebet opskriften herunder an, for når først man har lavet en portion af basis dejen, så er det virkelig nemt at lave et hav af forskellige småkager på ingen tid.

Jeg har endda også valgt at give mine småkager et lille Forger twist, for i serien er lille Anya svært glad for peanuts, og derfor har jeg naturligvis valgt at lave et fad med peanut småkager udgangspunkt i en peanutbaseret basis dej.

Kan du dog ikke tåle peanuts, eller måske kan du ikke lide smagen af de små nødder, så kan du dog sagtens lade være med at lave peanut småkager, i stedet kan du lave hassel- eller mandel småkager, eller måske bare småkager helt uden nødder.

Vil du have flere småkager på dit småkagefad, så prøv også nogle af de her lækre småkage opskrifter 

Peanut cookies

Peanut småkager

Lav en dej, og få fire nemme småkager til aftenkaffen
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hvil 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 35 stk.

Ingredienser

Basis dej

  • 200 g smør (blødt)
  • 180 g sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g peanuts
  • 1 æg (sammenpisket)
  • 1 knsp. salt
  • 250 g hvedemel

Peanut toppe og -tunger

  • 1/2 portion basis dej
  • 30 g peanutbutter (smeltet)
  • 1 spsk- perlesukker
  • 75 g mørk chokolade (smeltet)

Peanut linzer

  • 1/4 portion basis dej
  • 2 spsk. hindbær syltetøj.

Peanut måner

  • 60 g peanutbutter
  • 1 spsk. flormelis
  • ½ tsk. kanel
  • 1/4 portion basis dej

Sådan gør du

Basis dej

  • Pisk smør, sukker og vanilje sammen i en skål til det begynder at lysne og blive lidt mere cremet og luftigt.
  • Tilsæt ægget og rør det helt ind i smørmassen.
  • Kom dernæst peanutsne i en foodprocessor og blend det til du har noget fint peanutmel, og bland herefter peanutmelet med hvedemel og salt.
  • Vend dernæst melet i med en dejskraber, og stop lige så snart der ikke er flere mellommer.
  • Del herefter dejen i to, og form den ene del til en flad skive inden du pakker den ind i film og stiller den på køl for at hvile i min. 30 minutter.

Peanut toppe og -tunger

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Rør den resterende del af dejen sammen med peanutbutter, og kom så dejen i en sprøjtepose med stjernetyl.
  • Sprøjt dernæst halvdelen af dejen ud som små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir, og sprøjt den anden halvdel ud i ensartede stænger.
  • Stil bagepladen på køl i min. 30 minutter.
  • Drys nu de kolde toppe med lidt perlesukker og bag dem sammen med stængerne ca. 7 – 10 minutter.
  • Dyp til sidst 1/3 af hver tunge i den smeltede chokolade, og lad dem køle helt af inden servering.

Penaut linzer

  • Del dejskiven i to og rul herefter den ene del ud til den er ca. 3mm tyk og udstik den med en rund udstikker.
  • Udstik herefter et mindre hul, stjerne eller hjerte i af halvdelen af dej cirklerne og bag dem i ca. 7 – 10 minutter.
  • Køl kagerne helt af på bagepladen inden de flyttes.
  • Smør nu lidt marmelade på de hele kager og læg dernæst de andre kager (dem med hullerne) oven på som låg.

Peanut måner

  • Rør peanutbutter sammen med flormelis, kom blandingen i en sprøjtepose og læg den til side.
  • Ælt herefter kanelen godt ind i den anden del af dej skiven, og rul den ud til et tyndt rektangel.
  • Sprøjt dernæst en linje med peanutfyld ned langs den lange side af rektanglet og rul dejen uden om, så du laver en lille indpakket peanut rulle.
  • Skær peanutrullen af rektanglet og forsegl den med fingrene eller bagsiden af en kniv.
  • Dette gentages med det resterende peanut fyld på resten af rektanglet.
  • Skær til sidst peanutrullerne ud i stykker på ca. 5 cm, og pres hver ende lidt flad inden de bøjes (så de får form som små halvmåner), placeres på en bageplade beklædt med bagepapir og bages i ca. 10-15 minutter.
  • Server nu din småkage kvartet med enten en kop kaffe eller varm chokolade, inden du stikker af til din næste spion mission.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering