Meridas skotske æg

 

Da jeg gik i køkkenet lørdag, var planen egentligt at jeg skulle lege lidt med en opskrift til et kommende Tolkien projekt, meeeen så var det jo lige at jeg tilfældigvis fik øje på en støvet Blu-Ray med Pixars “Brave” aka “Modig” fra 2012 stående på hylden.

Ahmen altså når man er #Disnerdforlife går det jo ikke at Disney/ Pixar samlingen står og bliver støvet, så før jeg fik set mig om havde jeg glemt alt om hobitter og dværger, og sat mig godt til rette i sofaen sammen med en dampende varm kop te, helt klart på et storslået skotsk eventyr.

Filmen foregår jo i Skotland, landet med notorisk dårligt ry i kulinariske kredse, derfor regnede jeg absolut ikke med at jeg ville ende med at finde inspiration til kommende treats i denne ellers forrygende film.

Men, men, men gamle vaner forgår ikke så let, og før jeg fik set mig om havde jeg både spottet nogle lækkerier med min indbyggede treat radar, samt fundet lidt inspiration til en treat der, på trods af at den teknisk set ikke er med i filmen, uden tvivl ville have været et sikkert hit på Meridas’ middagsbord.  

 

 

Sidstnævnte treat er den I får opskriften på i dag, alene tanken om den var nemlig nok til at få mine tænder til at løbe i vand.

Så allerede fem minutter efter jeg var nået til rulleteksterne var jeg i fuld firspring på vej ned i Fakta for at indsamle de fornødenheder jeg manglede, og ikke længe efter min korte tur i køkkenet kunne jeg sætte mig, og nyde en omgang traditionelle skotske æg som Merida, og i særdeleshed hendes brødre og far, ville være stolte af.

De skotske æg var både utroligt lækre og også overraskende nemme at lave, de bestod nemlig i al deres gyldne enkelthed af et smilende æg som blev pakket ind i fars paneret og – siden det jo er en skotsk opskrift der her er tale om – friteret gyldne og sprøde i den gyldne ønskebrønd. Yum ,yum, yum de var både fabelagtige da jeg de spiste dem lune sammen med en læskende cider (Mr. Nerd fik sig en kold øl), men de var skam også sublime da vi spiste den kolde dagen efter sammen med en god salat…selv om det var ligefør de ikke fik lov til at leve så længe.

 


loot: 8 stk

Quest level: Level 2


Meridas skotske æg

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 æg

Ingredienser

 • 8 æg
 • 400 g hakket svin
 • 1 løg (groft revet)
 • 2 æbler (groft revet)
 • 1 spsk. timian
 • 10 g salt
 • 1 tsk. muskatnød
 • 1 spsk. rasp v
 • 3 spsk. mel

Panering

 • mel
 • 2 æg (sammen pisket)
 • rasp (hvis man bruger panko bliver æggene ekstra sprøde)
 • olie (til fritering)

Sådan gør du

 • Start med at bringe en stor gyde med vand i kog, når vandet koger kommes æggene i og koges under låg i 7 minutter.
 • Mens æggene koger røres køddet sammen med løg, æble, timian, salt, muskat og rasp til en blød fars.
 • Når æggene er førdige med at koge hældes der koldt vand over dem inden de pilles og vendes i lidt mel.
 • Svøb herefter hvert æg i ca. 2 spsk. fars og vend nu hvert fars indpakket æg i først mel herefter i sammentisket æg og til sidst i rasp.
 • Varm dernæst ca. 10 cm. olie op i en gryde til det er omkring 190 grader (eller til det syder når en lille smugle rasp kommes i).
 • Når olien er varm kommes 1 – 2 æg i gryden og steges til de er gyldne og faste – ca 2 minutter pr. side.

Prøv også

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering