• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Email
  • Forside
  • Opskrifter
    • Treats fra film
    • Treats fra tv-serier
    • Treats fra bøger
    • Treats fra spil
    • Treats til årets fester
  • Spektrum Cookalong
    • Leoniderne
    • Geminiderne
  • Galleri
    • 2022
    • 2021
    • 2020
    • 2019
    • 2018
    • 2017
    • 2016
  • Om/ kontakt
    • COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
20. august 2017

Meridas skotske æg

Gå til opskrift Udskriv

 

Da jeg gik i køkkenet lørdag, var planen egentligt at jeg skulle lege lidt med en opskrift til et kommende Tolkien projekt, meeeen så var det jo lige at jeg tilfældigvis fik øje på en støvet Blu-Ray med Pixars “Brave” aka “Modig” fra 2012 stående på hylden.

Ahmen altså når man er #Disnerdforlife går det jo ikke at Disney/ Pixar samlingen står og bliver støvet, så før jeg fik set mig om havde jeg glemt alt om hobitter og dværger, og sat mig godt til rette i sofaen sammen med en dampende varm kop te, helt klart på et storslået skotsk eventyr.

Filmen foregår jo i Skotland, landet med notorisk dårligt ry i kulinariske kredse, derfor regnede jeg absolut ikke med at jeg ville ende med at finde inspiration til kommende treats i denne ellers forrygende film.

Men, men, men gamle vaner forgår ikke så let, og før jeg fik set mig om havde jeg både spottet nogle lækkerier med min indbyggede treat radar, samt fundet lidt inspiration til en treat der, på trods af at den teknisk set ikke er med i filmen, uden tvivl ville have været et sikkert hit på Meridas’ middagsbord.  

 

 

Sidstnævnte treat er den I får opskriften på i dag, alene tanken om den var nemlig nok til at få mine tænder til at løbe i vand.

Så allerede fem minutter efter jeg var nået til rulleteksterne var jeg i fuld firspring på vej ned i Fakta for at indsamle de fornødenheder jeg manglede, og ikke længe efter min korte tur i køkkenet kunne jeg sætte mig, og nyde en omgang traditionelle skotske æg som Merida, og i særdeleshed hendes brødre og far, ville være stolte af.

De skotske æg var både utroligt lækre og også overraskende nemme at lave, de bestod nemlig i al deres gyldne enkelthed af et smilende æg som blev pakket ind i fars paneret og – siden det jo er en skotsk opskrift der her er tale om – friteret gyldne og sprøde i den gyldne ønskebrønd. Yum ,yum, yum de var både fabelagtige da jeg de spiste dem lune sammen med en læskende cider (Mr. Nerd fik sig en kold øl), men de var skam også sublime da vi spiste den kolde dagen efter sammen med en god salat…selv om det var ligefør de ikke fik lov til at leve så længe.

 


loot: 8 stk

Quest level: Level 2


Meridas skotske æg

Udskriv
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 40 min
Antal 8 æg

Ingredienser
  

  • 8 æg
  • 400 g hakket svin
  • 1 løg (groft revet)
  • 2 æbler (groft revet)
  • 1 spsk. timian
  • 10 g salt
  • 1 tsk. muskatnød
  • 1 spsk. rasp v
  • 3 spsk. mel

Panering

  • mel
  • 2 æg (sammen pisket)
  • rasp (hvis man bruger panko bliver æggene ekstra sprøde)
  • olie (til fritering)

Sådan gør du
 

  • Start med at bringe en stor gyde med vand i kog, når vandet koger kommes æggene i og koges under låg i 7 minutter.
  • Mens æggene koger røres køddet sammen med løg, æble, timian, salt, muskat og rasp til en blød fars.
  • Når æggene er førdige med at koge hældes der koldt vand over dem inden de pilles og vendes i lidt mel.
  • Svøb herefter hvert æg i ca. 2 spsk. fars og vend nu hvert fars indpakket æg i først mel herefter i sammentisket æg og til sidst i rasp.
  • Varm dernæst ca. 10 cm. olie op i en gryde til det er omkring 190 grader (eller til det syder når en lille smugle rasp kommes i).
  • Når olien er varm kommes 1 – 2 æg i gryden og steges til de er gyldne og faste – ca 2 minutter pr. side.

Related

Indlægsnavigation

Pizzaen der ødelage pizza
New Yorks bedste burger fra HIMYM

Share your thoughts Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




VÆR HILSET NØRD!

Mit navn er Trine, og jeg er en madglad nørd af guds nåde.

Nerdy Treats er min eventyrlige og velsmagende quest gennem fiktionens kulinariske univers, hvor provianten er inspireret af de bedste treats fra film, tv-serier, bøger og videospil.

Jeg håber du vil drage med mig ud på nogle af mine mange køkkeneventyr, og hvis der er en treat du godt kunne tænke dig at se mig lave, så tøv endelig ikke med at sende mig en besked.

Følg med

  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Email

Søg

Spektrum cookalong

tag del i min cookalong
Chokoladeis

Projekt Disney

Spis alle Disney klassikerne
Mickey's troldmands hatte fra Fantasia
  • Forside
  • Galleri
  • Spektrum Cookalong
  • Projekt Disney
  • Anmeldelser
  • Om
  • Elara Pro by LyraThemes.com
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR