Desserter,  Disney,  Film,  Level 1,  Pinocchio

Hjemmelavet hindbæris fra Slaraffenland (Pinocchio del 6)

Hindbæris

 

★Hej Nerd Squad★

Andet spisestop på vores rejse med Projekt Disney slutter i dag – og efter længere tids ophold ved et lille bump på kreativitetens vej, kan jeg  nu langt om længe dele den sidste opskrift fra Pinocchio i form af den hindbæris han sætter til livs i Slaraffenland.

Okay, så jeg ved jo faktisk ikke andet om isen end at den er lyserød, jeg valgte altså at lave min yndligs is – hindbæris

Længe var det dog forestillingen om at jeg var nødt til at anskaffe mig en ismaskine der afholdte mig fra at lave lige netop denne treat, men finanserne har ærligt talt ikke lige til sådan en investering på det seneste.

At stille an med en opskrift der krævede en ny køkkenmaskine de færreste har, synes jeg faktisk heller ikke ville være helt fair overfor jer. Derfor blev dagens treat lagt på is (pun very much intended 😉 ), indtil jeg havde fundet en tilfredsstillende opskrift som de fleste ville kunne lave selv.

 

Hindbæris

 

Hindbærisen kom dog til at stå på standby lidt længere tid end jeg havde regnet med, og det var faktisk først da jeg fik “Den store Disney-bog”  i julegave at jeg fandt gnisten til at komme videre med projektet.

Heldigvis har den hindbæris været værd at vente på, for den er ikke bare super nem at lave, den er også utroligt blød, cremet og smager så syndigt godt – præcis som man forventer en is fra Slaraffenland vil smage.

Jeg har valgt at lave min is med hindbærsmag, men når først grundmassen er blandet, så kan man give isen lige præcis den smag man bedst kan lide.

Prøv f.eks. at lave en chokolade is ved at blande lidt kakaopulver i,  vend nogle knuste daim eller cookies i, eller eksperimenter med nogle forskellige frugtpuréer, så I får lige præcis den is I kan lide.

 

Hindbæris


Loot:  ca. 2 liter is

Quest level:


Hindbæris (uden ismaskine)

Forb. tid15 min
Fryse tid4 t
Samlet tid4 t 15 min
Antal: 2 liter

Ingredienser

Hindbærpuré

  • ca, 250 g hindbær (frosne)
  • ½ dl. vand
  • 3 spsk. sukker

Iscreme

  • 500 ml piskefløde
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • 60 g smør (smeltet)
  • Evt. lidt hindbærsirup (hvis man ønsker lidt mere hindbær smag)
  • ½ citron (satf)
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  • Kog alle ingredienserne til hindbærpuréen op, og lad det små simre i 5 - 10 minutter.
  • Sigt puréen fri for kerner, og stil den så til afkøling (puréen kan sagtens laves et par dage i forvejen).
  • Pisk dernæst fløden stiv og stil den til side.
  • I en anden skål piskes kondenseret mælk sammen med smør og hindbærpuré. Hvis man synes at massen mangler lidt smag kan man evt. tilsætte lidt mere hindbærpuré eller evt. lidt hindbærsirup.
  • Vend til sidst flødeskummet i hindbærmassen, og hæld så iscremen i en isform.
  • Dæk toppen af iscremen med lidt køkkenfilm, og stil den i fryseren i minimum 4 timer – men gerne natten over.
  • Server isen i enten hjemme bragte isvafler, eller lav de hjemmelavede vafler herunder.

 

Hjemmelavede isvafler

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 12 vafler

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 spsk. smør (smeltet)
  • 100 g mel
  • 1 knsp. salt

Sådan gør du

  • Pisk æggehviderne sammen med sukkeret - det skal ikke piskes stift, men blot piskes til sukkeret begynder at opløses.
  • Tilsæt dernæst resten af ingredienserne, og pisk indtil der ikke er nogle klumper i dejen.
  • Jeg bagte mine vafler på en vaffelplade til min Tefal Snack Collection, men man kan selvfølgelig også bage sine vafler i ovnen.
  • Bages vaflerne i ovnen, smøres et tyndt lag dej ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag herefter vaflerne ved 160 grader i ca. 5 - 7 minutter, eller til de begynder at blive let gyldne.
  • Uanset om vaflerne bages i et vaffeljern eller i en ovn så skal de formes mens de er varme, så form lidt stanniol til en kegle og fold straks de lune vafler om stanniolkeglen.
  • Husk at vaflerne skal være spidse i bunden, så isen ikke glider ud - men man kan selvfølgelig også hælde lidt chokolade i, for ekstra smag og ekstra beskyttelse mod isdryp.

 

Husk at I kan altid finde mig på de sociale medier:

Min side på facebook er stedet hvor I kan stille spørgsmål og dele billeder hvis I laver en (eller) flere treats fra bloggen. Jeg deler også altid billededer og links til nye og gamle opskrifter, så her er der altid mulighed for at finde madinspiration.

Min instagram er stedet hvor man nemmest kan komme i kontakt med mig hvis man har forslag til kommende treats, man kan komme med bag kameraet, få opdateringer om livet i nørdhulen og selvfølgelig også se en masse lækre billeder af Nerdy Treats

Min pinterest er stedet hvor man også kan finde en masse billeder fra bloggen, samt få et lille indblik i hvad der inspirerer mig når der skal udvikles opskrifter til nye treats.

Pinterest er nemlig en side/ app hvor man kan gemme opskrifter på sine egne virtuelle opslagstavler – så her kan man både holde orden på sine inspirationskilde og ikke mindst også altid nemt finde sine yndlings opskrifter igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *