Go Back

Hollandaise sauce

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 500 ml

Ingredienser

  • 3 æggeblommer
  • 2 -3 spsk. citronsaft
  • 250 g smør (smeltetI)
  • ½ tsk. salt
  • lidt hvid peber

Sådan gør du

  • Start med at lave et vandbad ved at stille en tom skål oven på en gryde med lidt vand.
  • I skålen over vandbadet pisker man nu æggeblommer sammen med citronsaft og lidt salt;Tænd nu forvarmen og pisk godt i æggeblommerne mens der langsomt hældes en tynd stråle smeltet smør i.
  • Varm nu saucen op indtil den er lun og har konsistens som en tynd creme.
  • Saucen skal selvfølgelig være lun, men den må ikke blive over 70°C.
  • Til sidst smages saucen til med salt, peber og evt. lidt citronsaft, og hvis den er gået hen og er blevet lidt for tyk så tilsæt lidt vand indtil du kan lide konsistensen.