Go Back
karamel popcorn

Cracker Jack - verdens bedste karamel popcorn

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 50 min
Samlet tid 1 t
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 90 g majskerner
  • 1/4 tsk fint salt
  • 150 g nødder efter eget valg (jeg brugte en blanding af mandler, peanuts og cashewnødder)
  • 200 g farin
  • 90 g sirup
  • 90 g smør
  • 1 tsk. vanilje
  • 1/4 tsk. natron

Sådan gør du
 

  • Kom majskernerne i en i en mikroovns sikker skål med låg sammen med salt.
  • Læg låget løst på og giv majskernerne ca. 2½- 3 minutter, eller indtil alle kernerne er poppede.
  • Hæld de poppede majs ud på en bageplade (husk at fjerne evt. upoppede kerner), vend dem sammen med nødderne og stil til side.
  • Forvarm ovnen til 120 grader.
  • Kom faring, sirup og smør i en lille kasserolle og bring blandingen i kog.
  • Land blandingen småkoge i ca. 5 minutter eller indtil den er ca. 120 grader varm og fjern den så fra varmen.
  • Rør nu vaniljen i karamellen.
  • Rør til sidst natron i karamellen og lad den bruse op.
  • Hæld karamellen over popcornene og brug en dejskraber til at vende det hele godt sammen.
  • Bag popcornene i ovnen i ca. 45 minutter, men tag dem ud efter hvert kvarter for at vende dem med dejskraberen. Det sikre at karamellen distribueres jævnt, og sørger for at hver enkel kerner og nød er dækket uden af de klumper sammen til en stor masse.
  • Lad karamel popcornene køle helt af, og opbevar dem i lufttætte beholdere.