Go Back

Bløde og luftige pølsehorn

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Hævetid 1 time
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 24 pølsehorn

Ingredienser

Tangzhong

  • 40 g mel
  • 60 g vand
  • 120 g mælk

Dej

  • 18 g tørgær
  • 150 ml mælk (lunkent)
  • 2 æg
  • 1 dl skyr (eller yoghurt naturel)
  • 15 g salt
  • 3 spsk. sukker
  • 640 g mel
  • 80 g smør (blødt)

Du skal også bruge

  • 12 pølser (skåret i halve)
  • 1 æg (til pensling)
  • 2 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne til tangzhongen i en lille kasserrolle, kog dem til en tyk meljævning, og stil den herefter til side så den kan køle lidt ned.
  • Rør gæren ud i den lunkne mælk.
  • Pisk æggene sammen med skyr, og rør bandingen sammen med gærblandingen.
  • Tilsæt salt, sukker, mel og tangzhong og rør det hele sammen til en stort set sammenhængende dej.
  • Kom til sidst smørret i og ælt dejen glat og smidig. Dette gøres nemmes på en røremaskine, da dejen skal æltes i minimum 10 minutter.
  • Vend nu dejen ud på et meldrysset bord, del den i to og rul den ene portion dej ud til et rektangel.
  • Skær evt. kanterne af så den bliver helt lige, og brug så et pizzahjul til at skære dejen ud i trekanter.
  • Placer en pølse på den brede ende af hver trekant, og rul dem stramt sammen ned mod spidsen.
  • Gør nu det sammenmed resten af dejen og pølserne, kom pølsehornene på en bageplade og lad dem hæve i en times tid, eller indtil de er hævet til dobbelt størrelse.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensel pølsehornene med lidt sammenpisket æg, giv dem et drys sesam og bag dem i ovnen i ca. 12-15 minutter.