Go Back

Majsbrød med fedtegrever

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 1 majsbrød

Ingredienser

  • 2,5 dl groft majsmel
  • 2,5 dl fint majsmel
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 æg
  • 400 ml kærnemælk
  • ½ dl smeltet svinefedt
  • 1 par håndfulde fedtegrever. (kan erstattes af sprødstegte bacontern)
  • ½ dl smeltet svinefedt (til at stege i)

Sådan gør du

  • Hæld ½ dl smeltet svinefedt i et ildfast fad og stil det i ovnen.
  • Tænd ovnen på 200 grader og lad den forvarme med fadet i.
  • Bland majsmel, salt, bagepulver og natron og stil til side.
  • Pisk æg sammen med kærnemælk og svinefedt.
  • Hæld de våde ingredienser i majsmels blandingen, og rør det godt sammen til det har en konsistens meget lig havregrød.
  • Tilsæt evt. lidt ekstra kærnemælk hvis dejen bliver lidt for tør.
  • Hæld dejen i det rygende varme fedt i det ildfaste fad, og drys med fedtegrever.
  • Bag majsbrødet i ovnen i 35-40 minutter, eller indtil det er gyldent.