Go Back
Medalje med kaki flødecreme

Lyras gyldne kompas kager

Forb. tid 25 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t 5 min
Antal 6 medaljer

Ingredienser
  

Tranebær bunde

  • 450 g hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • tsk. kanel
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 knsp. salt
  • 1 appelsin (fint revet skal)
  • 40 g tørrede tranebær (fint hakket)
  • 225 g smør (blødt)
  • 190 g sukker
  • 60 g flødeost
  • 1 æg

Kaki kompot

  • 3 kakifrugter (skrællet og skåret i mindre stykker)
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 citron (saft og fint revet skal)
  • 2 klementiner (saft og fint revet skal)
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 2 spsk. sukker

Kaki creme

  • 150 ml fløde
  • 100 g flødeost
  • 3 spsk. kaki kompot
  • 3 spsk. flormelis

Pynt

  • 100 g flormelis
  • ½ tsk. guldstøv (rørt samen med lidt vodka)
  • 50 g hvid chokolade med knas (groft hakket)
  • 1 kaki frugt (skåret i tynde skiver, eller kuglet op med et parisiennejern)

Sådan gør du
 

Tranebær bunde

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og vend appelsinskal og tranebær i.
  • Pisk herefter smør, sukker og flødeost lyst og luftigt.
  • Pisk ægget i smørblandingen og tilsæt til sidst de tørre ingredienser.
  • Ælt dejen sammen til den lige akkurat begynder at samle sig, og læg den herefter på køl i ca. 30 minutter.
  • Rul herefter dejen ud og stik den ud med en udstikker på ca. 5 cm i diameter.
  • Der skal bruges 12 bunde, resten af dejen kan bages som småkager eller fryses ned til en anden gang.
  • Læg bundende på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 10 minutter.

Kaki kompot

  • Kom kakistykkerne, vanilje, citron, klementin, kanel og sukker i en tykbundet kasserolle.
  • Hæld 1 dl vand over frugterne og lad det hele simre ved svag varme i 20-30 minutter, eller indtil kakifrugterne er møre.
  • Lad kompotten køle af helt af, og så er den ellers klar til brug.

Kaki creme

  • Pisk fløde til let skum og stil flødeskummet til side.
  • Bland i en anden skål flødeost sammen med kakikompot og flormelis.
  • Vend fløden forsigtigt i ostemassen og kom cremen i en sprøjtepose påsat en stjernetyl.

Samlingsarbejdet

  • Saml kagerne ved at sprøjte en krans af kaki creme ud på 6 af bundene.
  • Fyld herefter hullet i hver krans med 1-2 tsk. kaki kompot.
  • Rør flormelis sammen med en lille smugle vand til en tyk glasur og pynt de resterende 6 bunde med et jævnt lag glasur.
  • Lad glasuren tørre en smugle, og pensel den herefter med guldstøvet rørt op med vodka.
  • Læg de guldpenslede bunde på som låg, og pynt dem med en lille roset af kaki creme samt lidt groft hakket hvid chokolade og lidt frisk kakifrugt.