Go Back
Rødbede suppe

Marinettes rødbedesuppe med karry creme

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 rødbeder (skrællet og skåret i grove stykker)
  • 2 store kartofler (skåret i grove stykker)
  • 1/8 blomkål (skåret i grove stykker)
  • 2 gulerødder (skåret i grove stykker)
  • 2 fed hvidløg (knust)
  • 1 løg (skåret i kvarte)
  • 1 pore (skåret i grove stykker)
  • 2 spsk. olie
  • 500 ml kyllingefond
  • 150 ml fløde
  • 300 ml vand (kogende)
  • salt og peber
  • 2 - 3 spsk. citronsaft

Karrycreme

  • 100 g feta
  • 50 ml cremefraiche
  • ½ fed hvidløg (fint revet)
  • 1 tsk. karry
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Vend grøntsagerne sammen med olien, fordel dem på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Blend herefter de ovnbagte grøntsager sammen med kyllingefonden, til det har konsistens som en blød og cremet grøntsagspuré.
  • Kom pureen i en gryde sammen med vand og fløde og lad suppen små simre ved middelvarme i 10-20 minutter.
  • Smag til sidst suppen til med salt, peber og citronsaft og server den sammen med karrycremen.

Karrycreme

  • Kom feta, cremefraiche, hvidløg og karry i en minihakker og blend det til en ensartet og blød creme.
  • Smag cremen til med salt og peber, og server den sammen med rødbedesuppen.