Go Back
Bone Broth

Baby Yoda dumplings i bone broth

Forb. tid 5 min
Tilb. tid 12 t 35 min
Samlet tid 12 t 40 min
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

Bone broth

  • 2,5 kg okse kraftben
  • 2 store løg
  • 4 gulerødder
  • 3 stængler bladselleri
  • 1 porre
  • 1 helt hvidløg
  • 2 spsk. sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 3 spsk. æblecider eddike

Dumpling dej

  • 500 g hvedemel
  • 1 tsk. Salt
  • 500 ml vand (kogende)
  • 2-4 spsk. grønkål/ spinatjuice
  • ½ spsk. rødbedesaft

Dumpling fyld

  • 1 gulerod (fint revet)
  • ¼ hvidkål (fint revet)
  • 3 fed hvidløg (fin hakket)
  • 1 løg (fint hakket)
  • 2 forårsløg (fint hakket)
  • 2 cm. ingefær (fint revet)
  • 500 g hakket svin
  • 10 g salt
  • ¼ tsk. peber
  • 1 spsk. riseddike

Andet

  • Hele peberkorn

Sådan gør du
 

Bone broth

  • Forvarm ovnen til 220 grader.
  • Skær alle grøntsagerne i grove stykke og kom dem i en bradepande sammen med benene.
  • Brun herefter ben og grøntsager i ca. 35 minutter i ovnen.
  • Kom de brunede ben og grøntsagerne i en stor gryde sammen med peberkorn, laurbærblade og eddike.
  • Hæld vand nok på til alt i gryden er dækket, og bring gryden i kog.
  • Skru ned for varmen når vandet koger, og lad den stå og simre ved svagt blus i ca. 12-24 timer.
  • Skum de urenheder af med en hulske et par gange undervejs.
  • Sigt nu ben, grøntsager og krydderier fra.
  • Bone broth kan fryses ned i mindre portioner og bruges som hjemmelavet fond, den kan drikkes som den er eller man kan servere den sammen med nogle hjemmelavet Yoda dumplings.

Dumpling dej

  • Kom mel, salt og kogende vand i en røremaskine og ælt det godt sammen med en dejkrog i minimum 10 minutter.
  • Tag 1/8 af dejen fra og ælt rødbedesaften i, til den er jævnt fordelt.
  • Ælt den resterende dej sammen med grøntkålsjuicen, og pak herefter begge deje ind i film og stil dem på køl.

Dumpling fyld

  • Kom alle ingredienserne i en står skål og ælt dem sammen til en ensartet og blød fars.
  • Rul nu den grønne dej ud til den er ca. 1 - 2 mm tyk og skær den cirkler der er 7 cm i diameter.
  • Kom 1 tsk. fyld i midten af hver dejcirkel, fold to sider ind over fyldet og giv dejen et lille tryk så den klistre sammen.
  • Lav herefter to læg med den ene side af dejen og klem dem fast på den ene side af samlingen.
  • Lav herefter på samme måde to læg på den anden side af samlinge, sådan så Baby Yoda får sine panderynker.
  • Klem resten af dejen i hver side sammen, og hiv lidt i dem til de begynder at forme to trekantede og flade øre.
  • Placer en lille trekant af den lyserøde dej inde i hver øre og indsæt to hele peberkorn som øjne.
  • Damp dumplingsne i ca. 10 minutter og server dem sammen med den lune bone broth.