Go Back
Hot Cross Buns

Fru Kanins hot cross buns

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 20 min
Hævetid 3 t
Samlet tid 3 t 40 min
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 300 ml mælk (lunkent)
  • 75 g sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. salt
  • 500 g mel
  • 50 g smør (blødt)

Fyld

  • 170 g rosiner
  • 1 æble (skåret i små tern)
  • 2 appelsiner (fint revet skal)
  • 2, 5 tsk. kanel

Kors dejen

  • 75 g mel
  • 75 ml vand (det er ikke sikkert man skal bruge det hele)

Glasering

  • 3 spsk. abrikosmarmelade

Sådan gør du
 

  • Smuldr gæren i den lunkne mælk, og rør sukkeret i.
  • Pisk ægget i gærblandingen.
  • Ælt herefter salt og mel i de våde ingredienser.
  • Tilsæt smørret når dejen begynder at samle sig lidt, og ælt så dejen helt glat og elastisk.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (det tager ca. 1 time).
  • Vend alle ingredienserne til fyldet sammen mens dejen hæver og stil det til side.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord, og tryk den en smugle flad.
  • Fordel fyldet over dejen, og ælt det godt ind i dejen til den igen bliver blød og elastisk.
  • Lad dejen hæve i yderligere en time.
  • Del den hævede dej i 12 lige store stykker, og tril hvert stykke dej til lige store boller.
  • Kom bagepapir i et ovnfast fad, og kom bollerne i fadet. De skal stå ca. 1 cm fra hinanden, eller langt nok fra hinanden så de vil vokse sammen mens de hæver og/ eller bager.
  • Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse, hvilket tager ca. 40-60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Rør melet til korsdejen sammen med ca. 5 spsk. vand mens ovnen varmer op, det skal være en ret tyk dej men ikke tykkere end man kan sprøjte den over bollerne med en sprøjtepose.
  • Sprøjt nu en steg dej over hver række med boller i fadet, vend fadet og sprøjt også en streg dej den på den anden led over bollerne - så hver bolle får et kors på toppen.
  • Bag bollerne i ca. 15-20 minutter, eller til de bliver gyldne.
  • Tag bollerne ud af ovnen og pensel dem med lidt abrikosmarmelade mens de stadig er lune så de får en flot glinsende overflade.
  • Lad bollerne køle lidt af før de skæres op og nydes med iskoldt tandsmør.