Go Back
Peter Kanins gulerodskage

Peter Kanins gulerodskage

Forb. tid 20 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 1 t
Antal 10 personer

Ingredienser
  

  • 350 g farin
  • 4 g æg
  • 300 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. muskatnød (fint revet)
  • ½ tsk. salt
  • 400 g gulerod (fint revet)
  • 50 g valnødder (groft hakket)
  • 25 g hasselnødder (groft hakket)
  • 175 ml oliven olie

Ostecreme

  • 200 g smør (blødt)
  • 125 g flormelis
  • 2 appelsiner (fint revet skal)
  • 2 tsk vanilje
  • 400 g flødeost (naturel)
  • orange frugtfarve
  • grøn frugtfarve

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Pisk farin og æg lyst og luftigt.
  • Bland herefter alle tørvarerne, si dem ned i æggesnapsen og vend det hele sammen.
  • Vend dernæst gulerødder og nødder i sammen med olie.
  • Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter.
  • Lad herefter kagen køle helt af på en rist.

Ostecreme

  • Pisk smør, sukker, appelsinskal og vanilje lyst og luftigt.
  • Tilsæt osten og pisk cremen let sammen, men pas på, hvis du pisker for meget efter osten er tilsat, så bliver cremen nemlig tynd.
  • Farv herefter 4 spsk. af cremen orange, og 2 - 3 spsk. af cremen grøn og stil den farvede creme til side.
  • Når kagen er kold smøres den op med et generøst lag ostecreme (den som ikke er farvet).
  • Nu skal kagen bare pyntes med nogle gulerødder, så kom den orange og grønne ostecreme i hver deres sprøjtepose, og tegn et par ostecreme gulerødder langs kagens kant.