Go Back

Shamrock scones med cheddar og spinat

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 10 scones

Ingredienser

  • 550 g hvedemel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 80 g smør (koldt)
  • 150 g lagret cheddar (groft revet)
  • 250 ml kærnemælk
  • 2 æg
  • 3 forårsløg (skåret i grove stykker)
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 æg (til pensling)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom 450 g mel i en stor skål sammen med bagepulver og salt, og gnid det sammen med smørret til det har en konsistens lig revet parmesan eller friske brødkrummer.
  • Tilsæt cheddar og vend det forsigtigt i melblandingen.
  • Blend nu kærnemælk sammen med æggene, forårsløg og spinat til en ensartet masse og rør den i de tørre ingredienser med en træske.
  • Når dejen begynder at hænge sammen, (den vil været ret våd stadig) drysses halvdelen af det overskydende mel ud på et rent bord.
  • Tip den bløde dej ud på melet, og drys det resterende mel oven på dejen.
  • Brug så dine hænder til at folde dejen på midten inden dejen drejes 90 grader og endnu engang foldes på midten. Ved at folde dejen på den her måde sikre man at det sidste mel bliver blandet ind i dejen, samtidig med at der tilsættes ekstra luft der gør sconesne dejligt luftige.
  • Vend og fold dejen nogle gange, indtil den bliver glat og en smugle fastere.
  • Rul herefter dejen ud til den er ca. 1 cm tyk, og brug en hjerteformet udstikker til at stikke 30 små hjerter ud.
  • Sæt dernæst tre hjerter pr. scone sammen, så deres spids vender ind mod hinanden og danner et trekløver.
  • Af den overskydende dej skæres 10 stilke, som placeres i midten af hvert kløver så de forskellige dejstykker fæstnes til hinanden.
  • Kom nu shamrock sconesne på en bageplade beklædt med bagepapir og pensel dem med lidt sammenpisket æg, inden de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter – eller til de er hævet flot op og har fået en gylden farve.

Video