Go Back

Remy’s svampe puffs

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 40 stk.

Ingredienser

  • 5 dl mælk
  • 1 god håndfuld champignonner (i grove stykker)
  • 1 lille håndfuld kantareller (i grove stykker)
  • 100 g smør
  • 2 dl svampe mælk (overskydende mælk fra svampe puréen)
  • ½ tsk. røget salt
  • ½ spsk. sukker
  • 125 g mel
  • 1 knsp. bagepulver
  • 2 æg
  • røget salt
  • peber
  • ½ tsk. rosmarin (fint hakket)
  • lidt citronsaft
  • 1/4 tsk. honning
  • 50 g cheddar (fint revet)
  • 25 g parmesan (eller en fast gedeost hvis man kan finde det, fint revet)

Sådan gør du

  • Stege svampene ved høj varme i lidt olie på en pande.
  • Tilsæt mælken, og giv det hele et lille opkog.
  • Hældes både mælk og svampe i en lille skål og stilles til at trække natten over i køleskabet.
  • Si dagen efter svampene fra mælken og blend dem til en glat puré.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Kom smør, svampemælk, salt og sukker i en gryde og smeltes langsomt ved middel varme.
  • Tilsæt mel og bagepulver, og rør det hele godt sammen til en smørbolle.
  • Varm smørbollen godt igennem før gryden tages af varmen.
  • Pisk æggene i dejen lidt ad gangen. Det er ikke sikkert at alle æggene skal bruges, det kommer lidt an på deres størrelse. Men dejen skal være fast nok til at holde sig selv samtidig med at den er flydende nok til at kunne sprøjtes ud på bagepladen.
  • Smages svampepuréen til med salt, peber, rosmarin, citronsaft og honning før osten blandes i.
  • Vend nu forsigtigt svampepuréen i dejen før den kommes i en sprøjtepose og sprøjtes ud i små toppe på en bageplade med pagepapir.
  • Bag disse toppe i den forvarmede ovn i 20 – 25 min. eller til de er gyldne og gennembagte.