Go Back

Kæmpe kødbolle

Antal 6 personer

Ingredienser
  

  • 1000 g hakket oksekød
  • 2 g peber
  • 20 g salt
  • 4 spsk. oregano
  • 2 æg
  • 2 spsk. dijon sennep
  • 2 løg (fint hakket)
  • 6-8 fed hvidløg (fint hakket)
  • 1 spsk. sriracha
  • 75 g rasp
  • 360 ml mælk

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Svits nu løg og hvidløg på en pande indtil de begynder at blive gyldne og godt karameliserede.
  • Lad nu løgene køle lidt af og kom dem op i en skål sammen med resten af ingredienserne og rør det til en blød fars.
  • Spray nu to ens ildfaste skåle godt med fedtspray og fordel farsen ligeligt i hver skål.
  • Bag nu kødbolle delene i ca. 55 min. eller indtil de er gennembagte.
  • Når kødbolle delene er gennembagt tages de ud af ovnen, men lad dem blive i 5-10 min. i skålene mens de hviler.
  • Vend nu de to halvdele af kødbollen ud på en rist og brun dem ved høj varme i ovnen i 5 min. hvis du skønner det er nødvendigt.
  • Sæt nu de to halvdele samen til en hel kødbolle, hæld lidt sauce over og placer den på et fad omgivet af kogt spaghetti.