Go Back

Big Kahuna Burger

Antal 6 personer

Ingredienser

Bøffer

  • 100 g bacon
  • 1 løg (fint hakket)
  • 500 g hakket oksekød
  • ½ dl bbq sauce
  • 2 spsk. worcestershire sauce
  • salt og peber

Ananas salsa

  • ½ frisk ananas (skåret i små tern)
  • 1 rødløg (fint hakket)
  • 1 jalapeño (fint hakke)
  • ½ bdt. koriander (fint hakket)
  • 1 lime (saft og skal)
  • ½ spsk. honning
  • salt og peber

Burger dressing

  • 1 dl mayonnaise
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. sød sennep
  • 1 tsk. paprika

Tilbehør

  • 6 burgerboller
  • 6 salatblade
  • 6 skiver ost
  • 12 skiver bacon (sprødstegt)

Sådan gør du

Bøffer

  • Rist baconet sprødt på en tør pande og stil det til side.
  • Svits nu løgene i baconfedtet til de begynder at tage farve og krydr dem med salt og peber.
  • Hak nu baconstykkerne let og vend dem i kødet sammen med de stegte løg, bbq sauce og worcestershire sauce.
  • Lad farsen hvile på køl i 30 minutter.

Ananas salsa

  • Lav salsaen ved at blande ananas sammen med rødløg, chili, koriander og lime og smag til med honning, salt og peber inden den sættes til side indtil servering.

Burger dressing

  • Rør alle ingredienser til burger dressingen sammen og stil den til siden indtil servering.

Byg burgeren

  • Form nu farsen til 6 bøffer, krydr dem godt med salt og peber og steg dem ved middel varme til de er gennemstegte.
  • Flæk og lun bollerne inden de smøres med burgerdressingen.
  • Læg et salatblad på de nederste boller efterfulgt en bøf, en skive ost, to skiver bacon, to skiver tomat og en spsk. ananas salsa.
  • Læg de øverste boller på som låg og server evt. burgerne med den ikoniske $5 shake.