Go Back

Hagrids chokolade kage

Antal 1 kage

Ingredienser
  

  • 50 g kakao pulver
  • 100 g farin
  • 250 ml vand (kogende)
  • 125 g smør (blødt)
  • 125 g sukker
  • 225 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 æg

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Herefter fores to springforme med bagepapir før de smøres med lidt olie og stilles til side.
  • Kom nu kakao og 100 g farin i en stor skål og tilsæt det kogende vand.
  • Pisk det hele godt sammen og stil kakaomassen til side.
  • Nu skal smørret og resten af sukkeret piskes lyst og luftigt.
  • Mens smørret og sukkeret piskes (hvis du bruger en røremaskine) blandes melet med bagepulver, natron og vaniljesukker.
  • Nu skal æggene piskes ind i smør-sukker blandingen – men pisk kun et æg i ad gangen, og vent med at tilsætte æg nr. 2 til det første æg er pisket helt ind i blandingen.
  • Når begge æg er pisket ind i smørret sigtes de tørre ingredienser i og vendes forsigtigt i til dejen er ensartet.
  • Til sidst røres kakaoblandingen i før dejen fordeles i de to klargjorte springforme ;;Bag nu springformene i den forvarmede ovn i ca. 30 min.
  • Når kagerne er færdige stilles de til at køle af, og mens de køler laves glasuren (find opskriften herunder).
  • Kom nu den ene af de afkølede kager på et kagefad og smør toppen med ca 1/3 af den lyserøde glasur (jeg havde lavet lidt for meget af den grønne glasur, så det røg også ind i kagen som fyld… you know waste not, want not og alt det der) før den anden af de afkølede kager kommes oven på.
  • Brug nu resten af den lyserøde glasur til at smøre på kagens bare sidder og top, når hele kagen er dækket af lyserød glasur pyntes den med grønne glasur,