Go Back

Sprøde fritter

Ingredienser
  

  • 4 store bagekartofler
  • 2 spsk. olie
  • salt
  • olie (til fritering)

Sådan gør du
 

  • Skræl kartoflerne og skær dem i tykke fritter.
  • Læg nu fritterne i blød i isvand i 15 min. herefter skiftes vandet og de ligger i blød i yderligere 15 min. (mens kartoflerne ligger i blød kan man med fordel starte med at ordne sine fisk).
  • Dyp dernæst fritterne tørre med et viskestykke og kom dem i en stor pose sammen med olie og salt.
  • Nu skal kartoffelposen rystes godt og så skal friterne ellers en tur i frituren.
  • Opvarm olien til 180 grader (eller til det syder om en tandstik når den stikkes i olien) og kog fritterne til de begynder at tage farve – det er en god idé kun at koge 1/3 ad gangen.
  • Lad nu fritterne køle let af og kog dem herefter endnu engang i olien, denne gang til de bliver dejligt sprøde.
  • Læg nu de færdige fritter på fedtsugende papir så det overskydende olie kan trænge ned i papiret og giv dem et ekstra lille drys salt.