Go Back

Fiske nuggets

Ingredienser
  

  • 200 g mel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. røget paprika
  • 250 ml øl
  • 2 æggehvider (stift pisket)
  • 2 store torskefileter (skåret i mundrette bider)
  • olie (til fritering)

Sådan gør du
 

  • Bland mel med bagepulver, salt og paprika.
  • Pisk dernæst øllet i melblandingen og rør det grundigt sammen til en dej uden klumper.
  • Lad nu dejen hvile på køl i ca. 1 time, når den er færdig med at hvile vendes de stiftpiskede hvider i.
  • Nu opvarmes olien til 180 grader (eller til det syder om en tandstik når den stikkes i olien) – eller brug den samme som fritterne er kogt i.
  • Dyp så fiskebidderne i dejen, dryp dem af og sænk dem forsigtigt ned i den varme olie.
  • Friter fiskebidderne til de er gyldenbrune og sprøde, læg dem på det fedtsugende papir sammen med fritterne og fordel nu de dampende varme og sprøde fish ‘n’ chips på nogle tallerkener, og server med din yndligs dyppelse (mine favoritter er tartar sauce og mushy peas).