Go Back

Bucky's blommetærter

Antal 12 tærter

Ingredienser
  

Dej

  • 300 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 150 g smør (koldt)
  • 1 knsp. salt
  • 1 æg

Fyld

  • 1 æg
  • 100 g mandel mel
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 6 blommer (halverede og uden sten)

Sådan gør du
 

  • Kom mel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor og blend det sammen indtil det begynder at ligne brødkrummer eller revet parmesan.
  • Tilsæt nu ægget og ælt hurtigt sammen til en sammenhængende dej.
  • Nu skal dejen hvile på køl i min. 30 min.
  • Når dejen har hvilet rulles den til den er ca. ½ cm tyk, stik nu 12 cirkler ud med en udstikker eller et drikkeglas og kom hver cirkel ned i et hul i en muffinform.
  • Prik nu bunden af hver cirkel med en gaffel og bag de nøgne bunde ved 200 grader i 5-10 min. eller indtil de begynder at blive gylden i kanten.
  • Mens bundene bager laves fyldet ved at blende alle ingredienserne sammen til en ensartet og cremet masse.
  • Tag nu tærtebundene ud af ovnen og kom 1 spsk. fyld i hver tærte.
  • Placer en halv blomme oven på fyldet i hver tærte (med skærefladen nedad) og bag dem i yderligere 10-15 min. eller indtil blommerne er møre og fyldet har sat sig.