Go Back

Elvisk salat

Antal 1 person

Ingredienser
  

  • ½ dl æblecidereddike
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. salt
  • 25 g sukker
  • 1 rødløg (skåret i fine både)
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. sukker
  • 2 pærer (skåret i både)
  • 1 lille hjertesalat (plukket)
  • ½ bakke napolitana salatmix
  • 1/4 bakke brødkarse
  • 50 g feta (smuldret)
  • Ristede & saltede kikærter (efter smag)

Sådan gør du
 

  • Start med at lave de syltede rødløg ved at koge æblecidereddike, vand, sukker og salt op til en lage.
  • Når lagen koger tilsættes løgene og der slukkes for varmen, lad nu løgene trække i lagen i min 10 minutter.
  • Mens løgene trækker kan man med fordel karamelliserer pærerne, så smelt smørret i en pande og tilsæt eddike og sukker.
  • Når sukkeret er smeltet kommes pærerbådene på pandes hvor de steges i et par minutter eller indtil de er godt karamelliserede på alle sider.
  • Når løg og pærer er tilberedt skal salaten sådan set bare samles.
  • Start med at blande hjertesalat, napolitana salatmix og brøndkarse, fordel dernæst de syltede rødløg over salatbladene efterfulgt af pærerbådene og lidt smuldret feta.
  • Top til sidst salaten med ristede og saltede kikærter efter smag og drisl evt. lidt af sukkerblandingen fra panden over som dressing