Go Back

dværgensk salat

Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 3 gulerødder (skåret i grove stykker)
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og timian
  • 2 spsk. syltede rødløg (se opskriften ovenfor)
  • 1 stor bøf af oksefilet (200 g)
  • salt og peber
  • 100 g markchampignoner (delt i kvarte)
  • 1 lille håndfuld radisser (tyndskåret)
  • 1 lille hjertesalat (plukket)
  • ½ bakke napolitana salatmix
  • 1/4 bakke brødkarse
  • erknels & cranberries (efter smag)

Sådan gør du
 

  • Start med at vende gulerødderne i lidt olivenolie og krydr dem med salt og timian.
  • Bag nu gulerødderne ved 200 grader i ca. 30-40 min eller indtil der er sprøde og møre.
  • Men gulerødderne bages laves de syltede rødløg (se opskrift ovenfor) og bøffen steges til den ønskede doneness.
  • Jeg plejer at duppe bøffen tør og krydres godt med salt og peber før den steges ved høj varme i lidt olie i 3½ minut pr. side hvorefter jeg pakker den ind i lidt stanniol og lader den hvile til resten af salaten er klar til at blive samlet.
  • Mens bøffen hviler skal svampene lige ristes lidt på pandenen, og så er salaten ellers klar til at blive samlet.
  • Start med at blande hjertesalat, napolitana salatmix og brøndkarse og fordel dernæst de syltede rødløg over salatbladene sammen med gulerødderne og vend det hele let sammen.
  • Skær dernæst bøffen i tynde skivver og fordel den oven på salaten sammen med de stegte svampe og tyndtskårne radisser.
  • Til sidst toppes salaten med kernels & cranberries efter smag.