Go Back
Pho fra Modern Family

Pho - vietnamesisk kyllingesuppe

Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 løg (halveret)
  • ca. 10 cm ingefær (halveret)
  • 2 kardemomme kapsler
  • 2 stjerneanis
  • 4 nelliker
  • 1 kanelstang
  • 3 fed hvidløg
  • 750 ml god hønse fond
  • 750 ml vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. fish sauce
  • ½ spsk. farin
  • 2 spsk. soya
  • 1 tsk. sriracha

Fyld til suppen

  • 200 g tørrede nudler
  • 2 kyllingebryster (kogte og skåret i strimler)
  • Et par håndfulde sukker ærter (skåret i strimler)
  • 2 gulerøder (skåret i tynde bånd)
  • Et par håndfulde koriander (groft hakket)
  • 2 lime (skåret i halve)

Sådan gør du
 

  • Kom løg og ingefær i en varm gryde (med den skårne side nedad) og steg dem ved middel varme til den skårne side begynder at blive sort.
  • Skru lidt ned for varmen, tilsæt de hele krydderier og lad dem riste lidt af i gryden til de begynder at dufte.
  • Tilsæt hvidløg, fond, vand, salt, fish sauce, farin, soya og sriracha og lad suppe koge i minimum 10 minutter.
  • Sigt nu suppen, og lad den herefter simre videre i minimum 20 minutter.
  • Når der er ca. 5 minutter tilbage af kogetiden smages suppen til, og nudlerne kommes i så de kan suge al den gode smag til sig mens de koger.
  • Server din pho ved at hælde suppe og nudler i et par skåle og top med kogt kylling, og lidt grøntsager efter eget valg (jeg brugte sukkerærter og gulerødder skåret i tynde bånd med en tyndskræller).
  • Til sidst toppes suppen med lidt frisk koriander og en halv lime – for lidt friskt presset limesaft giver lige suppen det sidste spark, som sender den helt ind i den kulinariske himmel.