Go Back

Barney’s eksploderende meatball sub

Antal 2 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 1 løg (fint hakket)
  • 3-4 fed hvidløg (fint hakket)
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 tsk. peber
  • 10 g salt
  • 2 spsk. oregano
  • 1 spsk. sriracha chilisauce
  • 1 æg
  • 1 spsk. dijon sennep
  • 40 g rasp
  • 180 ml mælk

Eksplosiv marinara sauce

  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 ½ ds. tomat puré
  • 4 tsk. farin
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 3 fed hvidløg (fint hakket)
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. tørret merian
  • 1 tsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. sriracha

Sandwich

  • 2 baguettes (flækket på langs)
  • 4 spsk. smør
  • persille (friskt hakket)
  • 2 dl revet ost (jeg brugte en blanding af røget mozaarella og hvid cheddar)

Sådan gør du

Kødboller

  • Svits løg og hvidløg på en pande indtil de begynder at blive gyldne og godt karameliserede.
  • Lad herefter løgene køle lidt af før de kommes op i en skål sammen med resten af ingredienserne og røres til en blød fars som stilles til at hvile på køl i 30 min.
  • Tag skålen med farsen ud af køleskabet og form den til kugler på størrelse med en stor valnød.
  • Læg dernæst kødbollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 minutter imens du laver marinara saucen

Eksplosiv marinara sauce

  • Kom alle ingredienserne i en lille gryde og varm saucen op ved middel varme.
  • Når saucen når kogepunktet skrues der ned for varmen og så skal den ellers bare have lov til at små simre i ca. 15 min.
  • Herefter kommes de bagte kødboller forsigtigt ned i saucen hvorefter det hele skal små koge i ca. 20 min. før sandwichen kan samles.

Sandwich

  • Smør de flækkede baguettes med smør og rist dem let i ovnen på eftervarmen fra kødbollerne.
  • Fordel sauce og kødboller på de nederste halvdele af baguettesne og top med et generøst lag ost og persille.
  • Gratiner de ostetoppe subs i ovnen inden de øverste halvdele af baguettesne kommes på som låg.
  • Del hele herligheden i to og nyd den sammen med din bro.