Go Back

Magnus Chase’s falafler

Forb. tid5 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 32 falafler

Ingredienser

  • 1 ds kikærter (400)
  • 1 spsk. tahin
  • ½ løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 bdt. persille
  • 1 citron (saft og skal)
  • 1 spsk. sriracha
  • 4 tsk. spidskommen (stødt)
  • 3 tsk. koriander (stødt)
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • 2 spsk. mel
  • evt. sesamfrø (til at rulle falaflerne i)
  • olie (til fritering)

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne (undtagen olien) i en foodprocessor og blend det til en ensartet masse.
  • Smag nu kikærtefarsen til og form den til små kugler på størrelse med en valnød.
  • Rul evt. falaflerne i sesamfrø og friter dem derefter i varm olie.
  • Når falaflerne er gyldne og sprøde fiskes de op med en hulske og lægges på lidt fedtsugende papir inden de fyldes i nogle lune og flækkede pitabrød.