Go Back

Meridas skotske æg

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 8 æg

Ingredienser

  • 8 æg
  • 400 g hakket svin
  • 1 løg (groft revet)
  • 2 æbler (groft revet)
  • 1 spsk. timian
  • 10 g salt
  • 1 tsk. muskatnød
  • 1 spsk. rasp v
  • 3 spsk. mel

Panering

  • mel
  • 2 æg (sammen pisket)
  • rasp (hvis man bruger panko bliver æggene ekstra sprøde)
  • olie (til fritering)

Sådan gør du

  • Start med at bringe en stor gyde med vand i kog, når vandet koger kommes æggene i og koges under låg i 7 minutter.
  • Mens æggene koger røres køddet sammen med løg, æble, timian, salt, muskat og rasp til en blød fars.
  • Når æggene er førdige med at koge hældes der koldt vand over dem inden de pilles og vendes i lidt mel.
  • Svøb herefter hvert æg i ca. 2 spsk. fars og vend nu hvert fars indpakket æg i først mel herefter i sammentisket æg og til sidst i rasp.
  • Varm dernæst ca. 10 cm. olie op i en gryde til det er omkring 190 grader (eller til det syder når en lille smugle rasp kommes i).
  • Når olien er varm kommes 1 – 2 æg i gryden og steges til de er gyldne og faste – ca 2 minutter pr. side.