Go Back

Chokolade muffins med chili

Antal 24 muffins

Ingredienser

  • 50 g kakao
  • 100 g mørk muscovado sukker
  • 250 ml vand (kogende)
  • 125 g smør (blødt)
  • 125 g sukker
  • 225 g mel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. chiliflager
  • 2 æg

Pynt

  • gyldne sukkerkugler
  • appelsin creme (opskriften findes herunder)

Sådan gør du

  • Start med at forvarme ovnen til 180 grader.
  • Bland herefter kakao, muscovado og vand i en skål og pisk det godt sammen inden kakaomassen stilles til side.
  • Pisk dernæst smør og sukker lyst og luftigt.
  • Mens smørret og sukkeret piskes (hvis du bruger en røremaskine) blandes melet med bagepulver, natron, vanilje og chili.
  • Nu skal æggene piskes ind i smør-sukker blandingen – men pisk kun et æg i ad gangen, og vent med at tilsætte æg nr. 2 til det første æg er pisket helt ind i blandingen.
  • Når begge æg er pisket ind i smørret sigtes de tørre ingredienser i og vendes forsigtigt i til dejen er ensartet.
  • Til sidst røres kakaoblandingen i før dejen hældes i nogle muffinforme.
  • Bag nu muffinsne i den forvarmede ovn i ca. 15 min.
  • Når muffinsne er færdige stilles de til at køle af – mens de køler laves cremen (opskriften findes herunder).
  • Når muffinsne er kølet helt af skæres der en fordybning i hver som fyldes med ca. ½ – 1 tsk. gyldne sukkerkugler;;Dekorer til sidst de fyldte mufins med en fin hvirvel af cremen.