Go Back

Smaugs appelsin creme

Ingredienser

  • 4 æggehvider (pasteuriserede)
  • 300 g sukker
  • 400 g smør (blødt)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 appelsiner (fint revet skal)
  • rød og orange pasta farve

Sådan gør du

  • Rør langsomt æggehvide og sukker sammen i en skål over et vandbad indtil sukkeret er opløst.
  • Fjern herefter skålen fra vandbadet og pisk nu kraftigt indtil hviderne bliver stive.
  • Når hviderne er stive skæres smørret i små tern og tilsættes lidt ad gangen under piskning.
  • Når al smørret er pisket ind i hviderne smages cremen til med vanilje og appelsin, før den fordeles i to skåle og farves henholdsvis rød og orange.
  • Kom herefter en tyk stribe af hver farve creme i en sprøjteose med stjernetyl, og sprøjt cremen oven på de afkølede kager.