Go Back

Portal kage

Antal 10 personer

Ingredienser
  

Svampede chokoladebunde

  • 250 g smør
  • 10 æg
  • 750 g sukker
  • 625 ml kærnemælk
  • 625 g mel
  • 10 spsk. kakaopulver
  • 4 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 3 spsk. vaniljesukker

Vanilje creme

  • 4 blade husblas
  • 500 ml fløde
  • 4 tsk. vaniljesukker
  • 3 spsk. flormelis

Chokoladeglasur

  • 150 ml fløde
  • 300 g mørk chokolade (groft hakket)

Andet

  • 6 spsk. kirsebærlikør
  • 100 g god kirsebærsauce
  • 200 g mørk chokolade (fint hakket)
  • 1 dl fløde (pisket til skum)
  • 8 røde cocktailbær
  • 1 fødselsdags lys

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og stil det stil side.
  • Pisk æg og sukker til det er lyst, luftigt og alle sukkerkornene er opløst.
  • Hæld det smeltede smør og kærnemælk ned i æggemassen og pisk det godt sammen.
  • Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt i en anden skål.
  • Sigt de tørre ingredienser ned i de våde og bland det hele godt sammen.
  • Fordel dejen i 3 velsmurte springforme og bag kagebundene ved 180 C i ca. 35 minutter.
  • Lad bundende køle helt af på en rist inden kagen samles ;;Lav vaniljecremen ved at udbløde husblassen i koldt vand inden den smeltes i ½ dl af fløde.
  • Pisk imens resten af fløde til skum sammen med sukkeret og vaniljen.
  • Vend husblassen i flødecremen og stil den koldt så husblassen kan sætte sig indtil kagen samles.
  • Bring fløden til chokoladeglasure i kog, hak chokoladen groft og rør den helt ud i fløden.
  • Afkøl chokoladeglasuren til den er er smørbar og stil til side.
  • Når kagen samles lægges den første kagebund på et kagefad og pensles med halvdelen af kirsebær likøren inden den halvdelen af vaniljeflødecremen smøres ud over bunden i et jævnt lag.
  • Fordel herefter halvdelen af kirsebærsaucen oven på vaniljeflødecremen.
  • Løg den anden kagebund oven på som det midterste lag, også denne skal pensles med kirsebær likør inden den anden halvdel af vaniljeflødecremen smøres på i et jævnt lag efterfulgt af den anden halvdel af kirsebærsaucen.
  • Læg den sidste kagebund på som låg og stil kagen på køl i en times tid så lagene lige kan samle sig lidt inden kagen pyntes.
  • Smør den kolde kages sider og top op med chokoladeglasuren, når hele kagen er dækket drysses siderne og toppen den med den hakkede chokolade inden der placeres et enkelt lys i midten af kagen omkranset af 8 fløderosetter toppet med cocktailbær.